Audiovisueel

Oct 2, 2023, 13:23
PRG gaat zelf de strijd aan tegen COVID-19

PRG gaat zelf de strijd aan tegen COVID-19

02 april 2020

Production Resource Group (PRG) zet zijn vaardigheden in om het coronavirus in Europa en de Verenigde Staten te bestrijden. PRG, bekend om zijn live evenementen en producties, stelt zijn expertise ten dienste van patiënten en zorgverleners in Berlijn en New York door gezichtsschilden te vervaardigen en een tijdelijk ziekenhuis te bouwen.

“We reageren op de snel veranderende behoeften van onze klanten in deze noodsituatie en met dit soort projecten die wereldwijd vorm krijgen, zijn we actief betrokken bij de strijd tegen het coronavirus. PRG heeft middelen die rechtstreeks van toepassing zijn op deze belangrijke zaak, en we zijn erg trots om een ​​rol te spelen in de strijd tegen het coronavirus", aldus Jere Harris”, Voorzitter en CEO van PRG.

Productie van persoonlijke beschermingsmiddelen in New York

PRG Scenic Technologies in New Windsor, New York, en twee andere onderaannemers werken samen met NYU Langone Health om gezichtsschermen te vervaardigen voor gezondheidswerkers in de frontlinie van de COVID-19 crisis in New York. Het project heeft als doel om bijna 300.000 stuks te produceren in iets minder dan twee weken.

"We zijn erg trots om deel uit te maken van dit initiatief en hopen diegenen die ons door deze crisis helpen, te ondersteunen", zegt Mark Peterson, de algemeen directeur die dit project begeleidt. "Door gebruik te maken van veelzijdige productiemethoden en een intelligent ontwerp, en door te werken met het team van de afdeling Local 311, zullen we in staat zijn om deze gelaatsschermen in een recordtijd te maken."

Het team heeft de traditionele assemblage van productieketen aangepast om te voldoen aan de richtlijnen omtrent sociale afstand om zo de gezondheid van werknemers te garanderen.

Tijdelijk ziekenhuis in Berlijn

PRG Duitsland heeft in opdracht van de Senaatsadministratie voor Gezondheid, Verpleging en Gelijkheid een tijdelijk ziekenhuis ingericht in Hal 26 van het Berlijnse expositiecentrum. Het "Corona Behandelcentrum - Jafféstraße" zal dienen als extra ziekenhuis voor patiënten met ademhalingsproblemen die niet langer terecht kunnen in de Berlijnse klinieken.

De bouw begon op 30 maart en het ziekenhuis zal naar verwachting over 20 tot 25 dagen operationeel zijn. Het blijft open zo lang als nodig. PRG zal de verlichting, rigging en motoren leveren en installeren voor het ophangen van verlichtingsarmaturen, gas- en waterleidingen, evenals de IT-infrastructuur en ongeveer 25 ton bekabeling voor de elektriciteit van de verschillende bedden en medische apparatuur.

“PRG zet zijn aanzienlijke middelen rechtstreeks in voor de strijd tegen COVID-19. Wij zijn er trots op om dit tijdelijke ziekenhuis te steunen en hopen bij te dragen aan het beëindigen van deze wereldwijde pandemie ", zegt Stephan Paridaen, president en chief operating officer.

Meer van PRG Belgium :