Audiovisueel

Apr 19, 2024, 16:42
PRG breidt zijn assortiment LED-armaturen uit met een reeks Ayrton-producten

PRG breidt zijn assortiment LED-armaturen uit met een reeks Ayrton-producten

07 april 2022

PRG geeft zijn gamma Moving Light een flinke boost met een investering van meer dan 1000 state-of-the-art geautomatiseerde LED armaturen van AYRTON, en voegt hierbij een selectie van HURACÁN PROFILES, DOMINO PROFILES, EURUS PROFILES, PERSEO en KHAMSIN armaturen toe, die verspreid  zullen worden over de verschillende depots in de VS, EMEA en APAC regio.

intelligente LED-lichtproducten voor Entertainment en Architecturale toepassingen en maakt gebruik van betrouwbare, flexibele en avant-gardistische technologieën gekoppeld aan een innovatief design.

Ayrton, dat onlangs zijn 20ste verjaardag vierde, blijft zich focussen op LED bronverlichting en heeft zich ontpopt als de marktleider in die technologie, waardoor de beslissing voor PRG om verder te investeren in zijn productgamma voor de hand lag. Hun aandacht voor detail en consistentie in de modelreeksen garanderen een naadloze interactie met andere Ayrton producten. Ayrton gaat er ook prat op een netto koolstofdoelstelling te hebben in zijn productie- en leveringsethos, door duurzame verpakkingen met hoge dichtheid te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat zijn armaturen kunnen worden verzonden in een zo klein mogelijke voetafdruk, niet onbelangrijk gezien de inspanningen van PRG om zijn groene voetafdruk te vergroten.

Michael Althaus, Global Sales Director bij Ayrton, verklaart: "We zijn verheugd PRG te mogen verwelkomen in de snelgroeiende, wereldwijde AYRTON familie en dat zij het huidige, maar nog belangrijker, het toekomstige potentieel van ons merk erkennen. Ik wil er ook op wijzen dat zonder de sterke en voortdurende steun van onze distributeurs ACT in de VS, Ambersphere in het VK, Face in België, Menzi in Zwitserland en NMK in Dubai dit niet mogelijk zou zijn geweest. Wat een gebundelde groepsprestatie. Dat is wat we noemen de Ayrton spirit."

Gary Boyd, Executive Vice President & COO PRG EMEA licht toe: Ayrton loopt voorop in LED-technologie en onze keuze voor hun geautomatiseerde LED armaturen lag voor de hand. We zien duidelijk een toename van de vraag naar dit type verlichtingsarmatuur bij de lichtontwerpers en we zijn ervan overtuigd dat dit perfect tegemoet zal komen aan de behoeften van onze klanten en tevens een extra dimensie zal toevoegen aan de PRG-vloot!"

De EU en UK zullen een gloednieuwe set Huracán Profileen Eurus Profile armaturen uit hun voorraad aanbieden.

Huracán Profile is een formidabel grafisch instrument voor meer creativiteit, met een uitzonderlijke lichtopbrengst en een volledig nieuw complex kleurmengsysteem met een dubbel CMY-verzadigingsniveau waarmee 281 triljoen kleuren kunnen worden gegenereerd.

Eurus Profile is de eerste multifunctionele profielarmatuur die wordt gelanceerd in het kader van het nieuwe SLIM-21 programma om armaturen te verkleinen en hun gewicht te verminderen.

De UAE zal nieuwe Domino Profiles en Eurus Profiles in zijn voorraad opnemen. De Domino Profile is ontworpen om in de meest extreme situaties te functioneren en is een multifunctionele IP65-armatuur die bestand is tegen warme of koude temperaturen, wind, regen, hagel, zoute mist, zand en stof. Hij is bestand tegen dorre omgevingen, zware regenval en plotselinge klimaatschommelingen en is perfect geschikt voor onze producties in het Midden-Oosten.

PRG USA heeft haar bestaande voorraad aangevuld met een aantal Perseo Profile, Perseo Beam en Khamsin armaturen.

De Perseo Profile is uitgegroeid tot de benchmark IP65-rating armatuur, met alle functies en een uitstekende output in een compacte, weerbestendige behuizing, die zichzelf sindsdien heeft bewezen in betrouwbaarheid en veelzijdigheid. De Perseo Beam is de eerste compacte, waterdichte multifunctionele LED-armatuur met beam-effect.

Meer van PRG Belgium :