Audiovisueel

Jun 22, 2021, 21:30
PRG ondersteunt Brussels Autosalon

PRG ondersteunt Brussels Autosalon

06 februari 2017

Op 13 januari opende de 95e editie van het Autosalon in Brussel haar deuren. Het kleine broertje van de grotere Europese car shows in Parijs, Frankfurt en Genève mocht dit jaar een record aantal bezoekers ontvangen. Ruim 435.000 mensen kwamen naar de hallen van Brussels Expo om de nieuwste modellen van de automobiele industrie te bekijken. Het PRG team stak de handen uit de mouwen en ondersteunde maar liefst 10 standen met rigging, licht, geluid en video.

Elk voertuig werd zorgvuldig uitgelicht en omgeven met sfeergeluid en (interactieve) videoschermen. We zijn trots op de prestaties van het hele PRG team dat zowel tijdens de voorbereidingen, de load-in, de showdagen als de load-out de professionaliteit en nodige flexibiliteit heeft getoond naar onze klanten.

Meer dan 350 ton aan materiaal werd verwerkt door onze mensen. Dat zijn meer dan 40 trailers, gevuld met materiaal uit de Europese PRG warehouses. Dat materiaal bestaat uit meer dan 550 motoren, +/- 5km trussen, meer dan 2.800 lichtarmaturen en zo’n 200 vierkante meters aan LED schermen! Alle techniekers werkten samen gedurende meer dan 11.000 uren aan de ondersteuning van de car show in Brussel. Knap werk!

Aan de ingang van het autosalon stelde Autoscout als één van de eerste exposanten haar diensten voor. De stand werd aangekleed door standenbouwer Com2Com, die de audiovisuele ondersteuning toevertrouwde aan PRG. Vervolgens leverden we voor onze klant Conceptexpo rigging, licht, geluid en video voor Mercedes, Volkswagen en Seat. Zowel Mercedes als Volkswagen behoorden tot de grootste standen van het salon. Ze maakten beide gebruik van een centraal Unilumin 3,9mm LED scherm, gecombineerd met LCD schermen en touch screens verspreid over de stand.

B+S Exhibitions koos eveneens voor PRG voor de audiovisuele ondersteuning van Toyota en Lexus. Voor Toyota leverden we naast rigging, licht en geluid ook een cirkelvormig ROE MC-12 LED scherm van 7m diameter. Het scherm hing boven de nieuwe Toyota C-HR.

Mattias Fredler van Revolve Concept was verantwoordelijk voor het technisch ontwerp van de Volvo stand. Ook deze stand door ons netjes voorzien van AV technologie, met onder andere een Unilumin 3,9mm LED scherm van 11,25m2.

Iveco, de grootste stand in de hall met vracht- en werkvoertuigen werd ontworpen door standenbouwer ZOOT in samenwerking met light design bureau ID2Q. Ook zij kozen voor onze expertise in rigging, licht, geluid en video.

Last but not least werden ook de wagens op de standen van Peugeot en Citroën voorzien van de juiste belichting in opdracht van MPSA. Voor Peugeot leverden we naast lichttechnologie ook het grote LED scherm van 36 m2 in het midden van de stand.

PRG is haar klanten heel dankbaar om sinds jaren met hen te mogen werken. We zijn trots om samen met hen de strenge eisen van moderne car shows te kunnen beantwoorden en hen steeds de juiste technologische oplossingen te kunnen bieden. En nu… op naar de volgende uitdaging: het salon in Genève!

www.prg.com

Meer van PRG Belgium :

PRG Belgium

  • Adres: 100 Boulevard du Souverain, 1170 Watermael-Boitsfort
  • Telefoon: +32 (0)2 663 21 80
  • E-mail: info@be.prg.com
  • Website: www.prg.com