Audiovisueel

Mar 29, 2024, 0:32
PRG leverancier van zwevende spiegel en betoverende LED Floor voor de Phoenix Tour

PRG leverancier van zwevende spiegel en betoverende LED Floor voor de Phoenix Tour

10 november 2017

De Franse Indie-Rockband, Phoenix, startte afgelopen mei 2017 zijn wereldtournee ‘Ti Amo’ in Noord-Amerika, alvorens naar ons af te zakken voor het Europese festival seizoen. Erna reisden ze verder naar het Aziatisch continent en keerden ze uiteindelijk terug voor hun shows in Londen en Parijs in september. PRG France werd gecontacteerd door Live Nation France, erkend organisator van talloze prestigieuze concerten wereldwijd.

Het creatief ontwerp was zeer ambitieus en enorm uitdagend, en moest de fans kunnen betoveren op zowel een festivalterrein als in een arena, zonder eventuele aanpassingen te doen aan het originele design. De Phoenix World Tour had als richtlijn modulair en tijdsbesparend te moeten zijn tijdens het touren, waarvoor PRG France beroep deed op het PRG Projects-team, die gespecialiseerd is in de integratie en ontwikkeling van unieke podium- en visualisatietools.

In zeer nauwe samenwerking met de klant hebben PRG France en PRG Projects deze boeiende uitdaging gerealiseerd via het ontwerpen, customizen en produceren van 126 Rolling LED Floor Risers met geïntegreerde magneten die het mogelijk maken een LED Floor van 93m2 op te bouwen in minder dan 30 minuten. Dit was vooral belangrijk voor de festivals, waar de tijd tussen twee artiesten/bands vaak niet langer dan 30 minuten bedraagt.
De gepersonaliseerde video risers waren uitgerust met twee ROE LED Black Marble 7-tegels, die aan elkaar moesten kunnen vastklikken zoals Lego-blokjes.

De tweede, maar daarom niet minder uitdagende opdracht was het creëren van een gebogen, zwevende spiegel die boven de band zou komen te hangen. De LED-Floor en de zwevende spiegel moesten tegelijkertijd opgebouwd kunnen worden. PRG Projects heeft twee spiegelsets van 100m² ontworpen die samen 2,8 ton wegen. Deze waren omhuld in een ijzersterk aluminium frame met bumpers boven het podium om eventuele windstoten te kunnen weerstaan.

Matthias Leullier, Deputy Managing Director bij Live Nation France: “Ik ben enorm blij met PRG aan een internationale productie gewerkt te hebben voor dit project. Ze hebben verschillende problemen opgelost en zijn erin geslaagd ieder aspect van de set design in uiterst hoge kwaliteit te realiseren. Zonder PRG’s expertise en kennis in nieuwe producten was de uitvoering van dit project niet mogelijk geweest!”

Thierry Kra, General Manager bij PRG France: “Ik wil graag Matthias Leullier bedanken om ons zo sterk te vetrouwen voor dit uitdagende project. Het was een enorm plezier om deze unieke design en stage set-up te kunnen realiseren met hem! Verder wil ik ook zowel het hele PRG Projects team, als mijn team hier in Parijs bedanken voor hun doorzettingsvermogen en team spirit! Het was simpelweg fenomenaal!”

www.prg.com

Meer van PRG Belgium :