Audiovisueel

Apr 19, 2024, 0:30
PRG ondersteunt 5 grootse awardshows in België

PRG ondersteunt 5 grootse awardshows in België

06 maart 2017

PRG heeft in 2017 haar start niet gemist! In de voorbije 2 maanden heeft PRG haar expertise mogen toepassen tijdens de 5 bekendste award shows van het land. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië vertrouwden designers en TV-zenders hun de technologische ondersteuning van live uitgezonden awardshows toe.

"Zowel VRT als RTBF onderstrepen het belang om de muziekindustrie in ons land één keer per jaar een duw in de rug te geven. Beide organiseren sinds jaren een awardshow om de beste nationale zangers en muzikanten in de spotlights te zetten. Op 26 januari reikte RTBF haar prijzen uit tijdens de live-uitzending van D6Bels. Naar het ontwerp van Light Designer Jean-Jacques Marotte leverde PRG licht en videotechnologie voor de ceremonie. Eye-catcher op één van de twee podia waren 4 gebogen LED schermen van 7 meter hoog en telkens 3 meter breed. Verder stelden we een set moving lights samen waarin PRG Icon Beams gecombineerd werden met o.a. VL-3500 Wash, Clay Paky Mythos Spots en Chauvet Rogue R1-FXB. De show werd geregisseerd door Bernard Sauvenier. PRG’s Account & Production Manager Laurent De La Haye werkte samen met Project & Onsite Manager Mathieu Antoine, Light operator Rudy Fastré, OnSite Manager video Nicholas DiFonzo en Jonathan Pirard.

De Vlaamse tegenhanger van D6Bels, de MIA’s, werd gevierd in het Brusselse Paleis 12. VRT vroeg aan Ignace D’Haese van Arf & Yes de show te ontwerpen. PRG nam rigging, geluid en licht voor haar rekening, zowel voor de liveshow als voor de VIP Lounge en de Rode Loper. Voor deze productie konden we onze ervaring in op maat gemaakte oplossingen toepassen. Arf & Yes ontwierp enkele op maat gemaakte video-elementen die PRG heeft gebouwd. Zangeres Laura Tesoro opende de live uitzending en kwam al zingend het podium op onder een grote wigwam die zowel langs de binnen- als buitenkant volledig bedekt was met LEDtegels. 3 Wigwams van elk 2,5 meter breed en 5 meter hoog werden achter elkaar geplaatst om de tunnel te creëren. Het gevaarte woog in totaal maar liefst 7 ton en werd met de nodige veiligheidsvoorzieningen en 24 kettingtakels op zijn plaats gezet. De wigwam diende eveneens als achtergrond voor de muzikale optredens. Een ander opvallend element in de set was een videokubus van 3x3x3 meter die boven het podium van de prijsuitreiking hing. Op de kubus werden onder andere de genomineerden van elke categorie weergegeven. Ook dit werd door PRG op maat gebouwd voor Arf & Yes. De videopanels voor de wigwam en kubus werden geleverd door Pixelscreen. Tenslotte ontwierp datzelfde bureau twee diamantvormige LEDkaders die op en net voor het podium werden geplaatst. PRG leverde hiervoor de profielen en de ophanging. Daan Govaerts, PRG’s OnSite Manager Video, zag dat het goed was.

Bekijk hier de video!

De set lichtarmaturen bestond voornamelijk uit Sharpy Wash moving lights, gecombineerd met Vari*Lite VL3500 wash en spots, PRG’s Icon Beams, Robe Pointes, Robe 800 LEDwash, GLP Impression X4 en Martin Mac Viper Performance. Jochen Kerkhofs, OnSite Manager light, was samen met lichttechnici Joeri Pluym en Filip Vanbroeckhoven verantwoordelijk voor lichttechnologie. Wat betreft het geluid leverden we een volledige PA waaronder Adamson Energia E15, Adamson Energia E12, Adamson S10 en Adamson E219 subs. De mix gebeurde via DiGiCo SD7 en DiGiCo SD5 desks. OnSite Manager Sound Gunter Degueldre werkte samen met geluidstechnici van dienst Patrick Demoustier en Marc Iven. De volledige set van de MIA’s werd het weekend erna gebruikt voor de Gouden K’s, een award show georganiseerd door kinderzender Ketnet.

Niet enkel de muziekindustrie zet haar sterren graag in de bloemen. De beste spelers in het Belgische voetbal worden elk jaar bekendgemaakt tijdens het gala van de Gouden Schoen, live uitgezonden op commerciële zender VTM. Op 8 februari kwamen voetballers en hun “WAG’s” samen in de studio’s van AED om te weten te komen wie dit jaar met het begeerde schoentje ging lopen. De productie, georganiseerd door TV Bastards en Medialaan, werd ontworpen door Michiel Milbou van Never Fear Shadows. Ook voor deze liveshow, met Rode Loper, receptie vooraf en afterparty achteraf, mocht PRG haar expertise tonen in licht en rigging. Credits gaan naar onze crew, die alles vlekkeloos lieten verlopen! Bernd Bisson was OnSite Manager light en werkte samen met lichttechnici Lars Bautmans, Joost Potters en systeem technieker Gilles Neyens.

Last but not least was PRG betrokken bij de productie van Les Magritte du Cinéma, de jaarlijkse award ceremonie voor de Franstalige filmindustrie in België die live te volgen was op BE tv. Light Designer Jean-Jacques Marotte ontwierp de volledige set en vertrouwde op PRG voor video en lichttechnologie. We bouwden meerdere LED schermen, één daarvan toonde de genomineerde acteurs, actrices en films. Dit scherm van 20m2 had een pixel pitch van 3.9mm. De andere LED schermen die deel uitmaakten van het decor hadden een pixel pitch van 7mm. In totaal gebruikten we hiervoor 75m2 ROE LED panelen. Het podium en de zaal werden aan beide kanten versierd met hangende SGM LT200 light strips om een diepte-effect te creëren. Ook tijdens de afterparty was PRG verantwoordelijk voor het video- en lichtmateriaal. PRG’s Account & Production Manager Laurent De La Haye was verantwoordelijk voor deze job. De ceremonie werd verzorgd door Project & OnSite Manager Mathieu Antoine, lichttechnicus Emmanuel Derclaye, Pauline Collard achter de volgspot, OnSite Manager Video en D3 operator Nicolas Di Fonzo en videotechnici Mathieu Boudin en Didier Counen. De afterparty werd uitgevoerd door OnSite Manager Philippe Vanderperren, Light operators Jonathan Pirard, Maxim Munson & Gerard Rousseau, geluidstechnici Benoit Petit en Adrien Roy en tenslotte Yves Winand, verantwoordelijk voor de videotechnologie. 

Bekijk hier de video!

Januari en februari waren drukke maanden met grote producties. We mogen trots zijn op onze crew die, ongeacht de stressvolle momenten die live uitzendingen met zich mee brengen, steeds professioneel en goedgehumeurd te werk gaan. De op maat gemaakte oplossingen voor de MIA’s waren de eye-catchers van de show en we mogen de extra geleverde inspanningen hiervoor niet onderschatten.
Het succes van deze awardshows is een gevolg van de constructieve samenwerking tussen zender, productiehuis, light designers en technici.

PRG prijst zich gelukkig deel te mogen uitmaken van zulke teams!"

www.prg.com

Meer van PRG Belgium :