Audiovisueel

Mar 29, 2024, 0:39
PRG verenigt globale Research en Development Activiteiten in PRG Innovation

PRG verenigt globale Research en Development Activiteiten in PRG Innovation

02 mei 2019

Production Resource Group LLC (PRG) heeft aangekondigd dat het haar wereldwijde Research en Development activiteiten zal integreren in een nieuwe operationele groep, PRG Innovation. PRG Innovation zal activiteiten in België, China en de Verenigde Staten omvatten, waaronder faciliteiten in Dallas, New Windsor, New York en Los Angeles.

Door haar mensen, middelen en innovatie-initiatieven samen te brengen – inclusief PRG-Projects, PRG Research en Development en VER-productontwikkelingsinitiatieven - zal het bedrijf haar technologische impact op de industrie maximaliseren.

PRG Innovation zal worden geleid door Chris Conti in zijn nieuwe functie als Chief Innovation Officer van het bedrijf. Conti heeft ervaring met concerttournees, beurzen, bedrijfsevenementen, tv-shows en speciale evenementen zoals de Olympische Spelen en Super Bowl Half-time shows. Als Product Manager voor PRG-gepatenteerde lichtarmaturen leidde hij de ontwikkeling van de zeer succesvolle Bad Boy® Spot en Best Boy®-spot armaturen, evenals PRG's Emmy-bekroonde GroundControl ™ Followspot-systeem. Conti wordt vermeld als uitvinder op 15 Amerikaanse patenten.

Daarnaast wordt Clay Powers de Chief Operating Officer van Innovation, die toezicht houdt op alle financiële en logistieke aspecten van zowel de ontwikkeling van eigen producten als showoplossingen op maat. Gary Boyd, Chief Operating Officer voor EMEA, zal doorlopende verantwoordelijkheden hebben met betrekking tot productontwikkeling in Europa en China. Frederic Opsomer zal het Belgische team blijven leiden in de ontwikkeling van baanbrekende nieuwe technologie op het gebied van LED en video, en Simon Kayser zal leiding blijven geven aan de activiteiten in Shenzhen, China, die een belangrijke rol spelen bij de aankoop van video- en verlichtingstechnologie. Anne Johnston, vicepresident Marketing en productstrategie, zal met PRG Innovation samenwerken aan alle aspecten van marketing, van bij het productidee tot de uitrol.

"PRG Innovation brengt al ons talenten gericht op productontwikkeling samen in één enkel, wereldwijd team, waardoor we kunnen anticiperen op markttrends, flexibel kunnen werken en productontwikkeling kunnen afstemmen op onze grotere strategische doelstellingen," zei Jere Harris, Chairman en CEO van PRG. "Ik ben van mening dat onze investering en prestaties in marktgestuurde innovatie een van de krachtigste punten van verschil is tussen onze merken en de concurrentie. Nu wordt dat voordeel nog aanzienlijker."

In elke markt waarin PRG zijn diensten aanbiedt, van muziek en theater tot televisie, film, uitzendingen en bedrijfsevenementen, heeft het zichzelf gedefinieerd als de innovator in technologie, in antwoord op een verzoek van een klant of een behoefte van de industrie. Met meer dan 170 uitgegeven patenten en 70 handelsmerken hebben de bedrijfseigen technologieën nieuwe creatieve mogelijkheden gecreëerd, de veiligheid verbeterd, kostenbesparingen opgeleverd en de impact op het milieu verminderd. Voorbeelden van PRG’s technologieën die de industrie veranderen, zijn:

- Ground Control™ Followspot System: Een hoge output-volgspot die veilig vanaf de grond kan worden bediend, vanop afstanden tot 600m. Geeft ontwerpers creatieve vrijheid om followspots te plaatsen op plaatsen die voorheen onbruikbaar waren of waarbij complexe rigging nodig was.

- PRG SpaceFrame®: Een touring-frame dat LED-panelen naadloos integreert voor operationeel efficiëntie en creatieve mogelijkheden. Dit koolstofvezelframe is licht, inklapbaar en volledig gewapend tegen de wind, hetgeen vrijheid geeft aan stage design.

- Pure10: Een revolutionair licht en zeer transparant LED-scherm voor tournees. Printed circuit boards (PCB) zijn opgedeeld in strips en 90 graden gedraaid met de LED aan de zijkant, wat resulteert in een transparantiegraad van 75 procent en waardoor artiesten in realtime met video-inhoud kunnen interageren.

- Mbox®: Een reeks mediaservers die betaalbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Mbox-software biedt krachtige en flexibele controle over videocontent door naadloos samen te werken met media playback, compositie, effecten en overgangen. De gebruikersinterface biedt een snelle en intuïtieve setup voor outputs en positionering van content

- Front Row Cam: Een robotische, periscoop-oplossing die zorgt voor een lage camera-opname van het sportveld. Slechts 15,24 cm breed x 40,64 cm diep x 81,28 cm hoog, is dit op maat ontworpen systeem, ontwikkeld met ESPN, uitgerust met een telelens voor gebruik bij baseball of een brede versie voor gebruik bij tennis en andere sporten.

- PRG Stage Command® System: Een geautomatiseerd, cue-gebaseerd bewegingscontrolesysteem dat operators de mogelijkheid biedt om de meest complexe motion control-signalen uit te voeren met nauwkeurigheid, herhaalbaarheid en ongeëvenaarde aandacht voor veiligheid. Biedt naadloze overgangen van scènes in het volle zicht van het publiek.

- Bullet: Een familie van focusseerbare compacte LED-armaturen beschikbaar in de uitvoeringen White Light, Daylight en UV. Het aanpasbare focusmechanisme biedt hoge output met precieze straalbesturing, zonder van lens te hoeven verwisselen, zonder gereedschap en is vergrendelbaar voor permanente installaties.

Meer van PRG Belgium :