Audiovisueel

Apr 24, 2024, 9:38
De nieuwe Icon Edge van PRG in première op Pukkelpop

De nieuwe Icon Edge van PRG in première op Pukkelpop

04 september 2017

De 32e auditie van het Pukkelpop-festival is op zijn einde gekomen na vier dagen vol dolheid, muziek en feest voor de 250 000 festivalgangers. De hoeveelheid geleverde videotechnologie op het hele festival was wederom gestegen, en PRG Belgium was tevens verantwoordelijk voor de verlichting en het geluid op de Main Stage, de Marquee, de dance Hall en de Boiler Room.

Dit jaar was het hoogtepunt de installatie van de 250 nieuwe PRG Icon EDGE-moving heads in de Boiler Room. Dit product werd speciaal ontwerpen en gemaakt voor PRG en het was de eerste keer dat de nieuwe Icon Edge-fixture in zo’n grote hoeveelheid gebruikt werd in België.

De Icon Edge is een multifunctionele moving head, die in feite een combinatie is van de capaciteiten van beam-, wash- en spotlight. Dit alles compact omsloten en uitgerust met een nieuwe lamp. De Icon Edge onderscheidt zich door zijn combinatie van de modi ‘Spot’, ‘Beam’ en ‘Wash’. De projector beschikt over 14 kleuren die op voorhand geïnstalleerd werden via een CMY Color Mixing-systeem, evenals 14 statische en 8 draaiende Gobos. De lamp is een Philips Platinum 21R van 470 Watt, bereikt tot 20 000 Lumen. 

In de Beam-modus heeft de Icon Edge een zoombereik van 2 tot 24 graden, in de Spot-modus van 2,5 tot 32 graden en in de Wash-modus van 3,5 tot 40 graden. De projector is 45 cm op 32 cm groot, is 71cm hoog en weegt ongeveer 31 kilogram.

Ontdek meer over dit nieuw product via deze link (PDF).

Foto's: © Christophe Van Loo - All Rights Reserved

www.prg.com

Meer van PRG Belgium :