Audiovisueel

Aug 8, 2020, 19:21
Najaar gevuld met TV-producties voor PRG

Najaar gevuld met TV-producties voor PRG

20 december 2016

PRG werkt al vele jaren succesvol samen met verschillende productiehuizen. Na de zomer kwam naar goede gewoonte het nieuwe TV-seizoen op gang. Dit jaar kende vooral het Vlaamse televisielandschap een aantal vernieuwende programma’s. Naast de traditionele talentshows en praatprogramma’s, bedachten de productiehuizen een aantal nieuwe concepten.

Het najaarsseizoen begon bijvoorbeeld met "Sorry Voor Alles" en "Culture Club", een platform waar op een moderne manier over culturele trends wordt gesproken.

PRG ondersteunt vele vaste waarden op de buis met licht en rigging. Blokken, Is er Wifi in Tahiti, Jonas & Van Geel, Vive le Vélo, De Slimste Mens en Van Gils & Gasten zijn daar enkelen van. Ook de grote televisieshows als Rode Neuzen Dag, Belgium’s Got Talent en Cap 48 worden technisch ondersteund door PRG.

Het vertrouwen tussen de productiehuizen en PRG resulteert in veel terugkerende producties, maar ook in nieuwe opdrachten.

"Zo verzorgen we licht en rigging voor o.a. The Band (binnenkort op TV), Boeva & The games, Little Big Shots en Culture Club. Voor het lichtontwerp van Culture Club en Van Gils & Gasten investeerde PRG in nieuwe Robe DL7S en ARRI LC5. Deze schijnwerpers beantwoorden perfect aan de noden van de nieuwste TV producties. De ARRI LC5 werd aangekocht als uitbreiding en opvolging van de ARRI LC7. Zo heeft de LC5 een uitgebreider aanbod op vlak van kleurtemperatuur."

Wat betreft de Franstalige televisie, mocht PRG eerder dit seizoen de live show CAP 48 voorzien van een licht- en videospektakel.

"We leverden er 60 PRG Icon Beams, samen met Var*Lite 3500 Wash, VL 3500Q Spots, Chauvet LED Blinder Strike 4 en andere moving heads van ExpoLite, Ayrton en Clay Paky. De video was opgebouwd uit 144 m2 PRG30 LED schermen in combinatie met 60m2 Barco MiTrix, 100m2 MC-12H ROE en 82m2 MC-7H ROE. 2 M-Box mediaservers werden aangestuurd door een Grand MA."

PRG is blij dat ze haar expertise in de verschillende TV-disciplines kan toepassen dankzij de goede samenwerking met onze klanten in dit marktsegment.

"We bedanken de diverse televisiezenders en productiehuizen alsook de lighting designers voor hun vertrouwen!"

www.prg.com

 

Meer van PRG Belgium :

PRG Belgium

  • Adres: 100 Boulevard du Souverain, 1170 Watermael-Boitsfort
  • Telefoon: +32 (0)2 663 21 80
  • E-mail: info@be.prg.com
  • Website: www.prg.com