Audiovisueel

Apr 20, 2024, 2:11
L&L Stage Service steekt VRT zendtoren in brand voor warmste week

L&L Stage Service steekt VRT zendtoren in brand voor warmste week

20 december 2016

Om de "warmste week" van Studio Brussel nog warmer te maken werd op de zendtoren van de VRT in Brussel een heuse vlam aangestoken. Natuurlijk geen echte, wel een projectie ervan op gigantische ledschermen geplaatst door AV firma L&L Stage Service.

In opdracht van Fast Forward Events en Light Design Productions werd dit zowel op logistiek, technisch als audiovisueel vlak een bijzondere uitdaging voor L&L Stage Service. Zo moest er op de 89m hoge VRT zendtoren een 10m hoge constructie en 10 ton audiovisueel materiaal ter plaatse gemonteerd worden. De lift stopt helaas niet op het dak waardoor al dit materiaal de laatste meters via de trap moest.

Het logo van de warmste week werd eveneens aan de toren bevestigd en is vervaardigd uit een gigantisch aluminum frame dat langs de torenwand naar boven werd gehesen. De ganse toren is van onder en bovenuit uitgelicht wat hem extra doet opvallen in de Brusselse duisternis.

L&L stage Service is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Afgelopen jaar werd er weer een mooie referentie lijst gerealiseerd met oa de veel besproken audiovisuele producties: “The Rosegarden” (de draak) op Tomorrowland, één van negen stages welke voor onze rekening hebben genomen alsook de Europese Award winnende “Floraliën kroonluster in de St. Pieterkerk te Gent.

www.llstageservice.be

Meer van L&L Stage Service :