Audiovisueel

Oct 22, 2019, 18:39
S2 RENT Belgium kleurt Kerst in Antwerpen en Leuven!

S2 RENT Belgium kleurt Kerst in Antwerpen en Leuven!

19 december 2016

In opdracht van MK Illumination Belgium verzorgde S2 RENT de audiovisuele kerstproducties voor "Wintertijd Leuven" en "Winter in Antwerpen". Naast de gigantische rigging op 20m hoogte en de aankleding van het Stadskantoor Leuven werd er een feeërieke uitlichting en timecode lichtshow gerealiseerd op het Stadhuis van Leuven.

Meer dan honderd fixtures werden er ingezet om alle façades, nissen en torentjes om te toveren tot een sprookjesachtig stadhuis. De grafische animaties op de voorgevel werden geprojecteerd vanaf het balkon van de Sint-Pieterskerk. De Engelse wintertuin op de Grote Markt werd tevens sfeervol indirect uitgelicht.

Voor Winter in Antwerpen werd Het Steen, het oudste bewaarde gebouw van Antwerpen, volledig uitgelicht en in een kerstjasje gestoken.

Dé blikvanger was de Onze-Lievevrouwe-Kathedraal op de Handschoenmarkt waarop het verhaal van Nello & Patrasche (Dog of Flanders) ‘verteld’ werd. Op de Kathedraal realiseerde S2 RENT een video mapping (1900x1200p) met Barco projectoren waarbij de hoogtepunten tijdens de storytelling extra ondersteund werden door een ambient lichtspektakel over de volledige 123m hoge façade. Elke nis werd met meerdere fixtures naadloos uitgelicht. Voor de grafsiche projecties en effects werd de video tower tevens voorzien een 20-tal movingheads waaronder Robe miniPointes en High End Systems SolaSpots. Over de volledige breedte van het hoofdbalkon van de Kathedraal werd QSC audio line array voorzien.

De gehele kerstshow – video mapping, audio en lichtshow -  werd timecode geprogrammeerd en draait redundant in MA server netwerk.

City project: Winter in Antwerpen / Wintertijd Leuven
Client: MK Illumination Belgium
AV Partner: S2 RENT
Production director: Joery Gysen

Organiseer je als bedrijf binnenkort een seminarie, personeelsfeest, productlancering of ander evenement en zoek je nog een geschikte audiovisuele partner?

Contacteer S2 RENT op 089 819 250 of mail naar joery@s2rent.be

www.s2rent.be

Fotograaf (Winter in Antwerpen): Noortje Palmers

Meer van S2RENT :

S2RENT