Audiovisueel

Oct 21, 2021, 12:31
'Tree of Life' op Italiaans paviljoen van Expo 2015

'Tree of Life' op Italiaans paviljoen van Expo 2015

12 mei 2015

In het kader van EXPO 2015, de wereldtentoonstelling die van 1 mei tot en met 31 oktober 2015 wordt georganiseerd in Milaan, kreeg ACT lighting design van Balich Worldwide Shows de opdracht het visuele ontwerp en lichtdesign van een iconische installatie te bedenken en te ontwikkelen. Het gaat om de 'Tree of Life' of 'Albero della Vita'.

Het project "Tree of Life" werd ontworpen door Marco Balich en studio Gioforma, artistiek directeur van het Italiaanse paviljoen van Expo 2015. Balich liet zich inspireren door de tekening die Michelangelo Buonarroti creëerde voor de Piazza del Campidoglio in Rome. De structuur werd gebouwd door Orgoglio Brescia. Koert Vermeulen maakte deel uit van het creatieve team als 'Lighting Designer & Director of Mise-en-Scene'.

De boom met zijn verticale symboliek is zowel een Italiaans als internationaal icoon dat de natuur als bron van alle leven voorstelt, maar ook de vele wortels en metaforische takken van de Italiaanse uitmuntendheid symboliseert. De iconische structuur biedt symbolisch haar zaden en vruchten aan Italië en de hele wereld aan.

Geplaatst tegenover het Italiaanse paviljoen, bevindt het monument zich in het midden van Lake Arena, waar de bezoekers worden ondergedompeld in de adembenemende evenementen die in dit paviljoen plaatsvinden.

De interactieve structuur van de 'Tree of Life' bestaat uit een stalen skelet en een buitenbekleding in hout, en is meer dan 30 meter hoog. Bovenop de gigantische boomstam staat een hoed met een diameter van 45 meter die de ineengestrengelde takken van een boom simuleert. De bezoekers kunnen niet alleen genieten van het spektakel van de buitenkant, maar krijgen ook de kans om de verrassingen aan de binnenkant van de structuur te ontdekken.

Voor dit monument van geavanceerde technologie dat bovendien continu met LED wordt verlicht, ontwierpen Koert Vermeulen & ACTLD een originele visuele scenografie die verschillende dynamische effecten creëert aan de hand van een samenspel van licht, video, water, vuurwerk, bellen en geluiden. The Tree of Life verandert naarmate de uren verstrijken en vormt het middelpunt van de talrijke events in het uitgebreide programma van het paviljoen.

Expo Milano 2015 is een niet-commerciële wereldtentoonstelling met verschillende unieke en innovatieve features rond het thema "Feeding the Planet, Energy for Life". Dit omvat zowel technologie, innovatie, cultuur, traditie als creativiteit en hun relatie tot voeding, de toekomst en de uitdagingen voor de volgende generatie. Het 184 dagen durende evenement verwelkomt meer dan 130 deelnemers, beslaat ruim één miljoen vierkante meter en mikt op meer dan 20 miljoen bezoekers.

Credits :

Concept & design : Marco Balich and studio Gioforma
Constructeur : Orgoglio Brescia
Conception Lumière & Directeur de Mise-en-Scene : Koert Vermeulen

Meer van Act Lighting Design :