Audiovisueel

Jul 21, 2019, 14:37
Act Lighting Design: Inferno-Opening Show @Waterloo 2015

Act Lighting Design: Inferno-Opening Show @Waterloo 2015

07 juli 2015

ACTLD werd gecontacteerd door Luc Petit Creation en VO Group voor het ontwerp van de visuele scenografie van "INFERNO", een uitmuntend spektakel voor de tweehonderdste verjaardag van de "Slag van Waterloo", georganiseerd en geproduceerd door VO Group. Voor deze unieke gelegenheid, bedacht de gerenommeerde podiumregisseur Luc Petit een grandioze openingsshow, als onderdeel van de herdenkingen.

Op de avond van 19 juni, kwam de gehele setting tot leven met meer dan 600 re-enactors, maar ook met dieren, decors, belichting, videoprojecties en geluids- en vuurwerkeffecten, die het publiek onderdompelden in het hart van de legendarische strijd, met zijn historische figuren en de mooiste pareltjes van Victor Hugo, zoals zijn gedicht getiteld "L'expiation" ("De boetedoening").

Voor ons team, onder leiding van Koert Vermeulen als principal lighting designer, was het uitvoeren van deze opdracht bijzonder opwindend, aangezien bij zulke grootschalige live events de lichteffecten het belangrijkste element vormen voor het produceren van dramatiek en het benadrukken van mythische momenten.

Voor de twaalf taferelen van de show creëerden we een verlichtingsscenografie, die gebruik maakte van de vele ruimte die de setting bood en die de details van de live vertolkingen benadrukte om zo te komen tot de best mogelijke visuele impact. Als poëtische interpretatie van de Slag van Waterloo, was "Inferno" de eerste adembenemende klank- en lichtshow die plaatsvond op een natuurlijk podium van 150 m breed, en dit voor de ogen van 11.000 toeschouwers, die overspoeld werden door dromen en emoties.

www.actlightingdesign.com

Meer van Act Lighting Design :