Audiovisueel

Oct 21, 2021, 14:32
"Timeless Elegance" van ACT siert Kerstmis 2015 in Londen

"Timeless Elegance" van ACT siert Kerstmis 2015 in Londen

28 mei 2015

ACT lighting design is bijzonder vereerd met de opdracht voor het verzorgen van de kerstverlichting in Regent Street, eigendom van The Crown Estate and Regent Street Association, in Londen.

"We zijn blij dat ons creatief concept van de kerstlichtinstallatie "Timeless Elegance" geselecteerd werd als onderdeel van het proces om de komende drie jaar leven te brengen in het kerstseizoen op de prestigieuze Regent Street in Londen."

De artistieke installatie combineert innovatieve oplossingen met een sterke visuele identiteit om dag en nacht voor een onvergetelijke ervaring voor het publiek te zorgen.

"Geïnspireerd door de beroemde geschiedenis, cultuur en luxueuze stijl van Regent Street hebben we een dynamische en moderne installatie gecreëerd. "Timeless Elegance" is geënt op het erfgoed van de kerstverlichting van Regent Street, meer bepaald op de 'Cinématographe', die door de gebroeders Lumière in 1896 aan het Britse publiek werd voorgesteld. Ons team heeft de focus gericht op de symboliek en de authenticiteit van de kerstperiode, onder meer door het toevoegen van een vleugje Avant-Garde, met name het concept van de 'suspension of time'.

"Timeless Elegance" is opgevat als een meeslepende ervaring en voegt innovatie toe aan het rijke erfgoed van de straat en zijn betoverende sfeer.

"Elk element evolueert continu dankzij de op maat gemaakte video-animaties, projecties en verlichting. De hele installatie weerspiegelt perfect het gevoel van Regent Street, vult de ruimte met verwondering en creëert op die manier een 'golden way'. Met "Timeless Elegance" hopen we alle bezoekers van Regent Street, zowel dag als nacht, een onvergetelijke ervaring tijdens de feestdagen aan te kunnen bieden."

David Shaw, hoofd van de Regent Street Portfolio bij The Crown Estate, vertelt: "We zijn verheugd ACT lighting design te hebben aangesteld als onze kerstlichtontwerper op Regent Street voor de komende drie jaar. Met de Regent Street Association hebben we ons door een aanzienlijk selectieproces heen geworsteld. We waren erg blij met alle ideeën die werden ingediend, maar ACT lighting design was de opvallende winnaar. Al meer dan een halve eeuw is de kerstverlichting van Regent Street het iconische symbool van Londens West End geweest tijdens de feestdagen, en we willen verder blijven bouwen op dit erfgoed. Het ontwerp van ACT Lighting Design vertegenwoordigt het sterkst de waarden van Regent Street en weet als geen ander de context en het erfgoed van de straat te vertegenwoordigen. ACT heeft een visueel verbluffende voorstel gecreëerd dat innovatief en verscheiden is in zijn creativiteit. We zijn zeer enthousiast over het mooie concept dat deze kerst zal worden gerealiseerd."

www.actlightingdesign.com

Meer van Act Lighting Design :