Event Agencies

Jun 6, 2023, 8:46
Expedition Chocolate: Een onvergetelijk evenement voor Cargill

Expedition Chocolate: Een onvergetelijk evenement voor Cargill

15 mei 2023

Cargill, één van de belangrijkste spelers in de chocoladesector, opende in Moeskroen het grootste R&D centrum van Europa. Deze officiële opening werd dan ook gevierd in stijl. Het chocoladebedrijf wou hun passie voor de industrie centraal zetten en een onvergetelijke ervaring voor hun gasten creëren. Cargill liet Act Events een concept uitwerken en deze laatste kwam met ‘Expeditie Chocolate’ op de proppen. Aan de hand van een never-to-forget experience gingen de bezoekers letterlijk op reis naar dé wereld van de chocolade.

De beleving begon eigenlijk al enkele weken van tevoren. Samen met Wisenose, de communicatiepartner van Act Events, zorgde het eventbureau ervoor dat de gasten van in het begin helemaal mee waren in het verhaal. Zo ontvingen de genodigden op voorhand een doosje, gemaakt uit cacaoschors, met daarin een gepersonaliseerde boardingpass op een bedje van gedroogde cacaobonen. Deze uitnodiging zette de toon voor het hele evenement en gaf alvast een voorsmaakje van de reis die hen te wachten stond.

Brace yourself

Bij de aankomst werden de genodigden verwelkomd door stewards en stewardessen in een tent, die volledig in thema was aangekleed. De gehele aankleding van de tent klopte tot in het kleinste detail. De gasten konden alvast plaatsnemen in de “departure hall” aan de ene kant of in de lounge- en cateringruimte aan de andere zijde. De visuele branding, op maat van het evenement, werd over de gehele “departure hall” doorgetrokken. Al deze aspecten zorgden ervoor dat de gasten ondergedompeld werden in de chocolate journey.

Vervolgens kwamen er verschillende hoogwaardigheidsbekleders aan het woord, onder andere de CEO van Cargill en de burgemeester van Moeskroen en dan begon de chocolademagie pas echt.

Ready for take-off?

De gasten werden in kleine groepen uitgenodigd om zich klaar te maken voor boarding. Vervolgens namen ze plaats in een volledig op maat nagebouwd vliegtuig (container 1). Door de ledschermen en geluidseffecten leek het alsof de gasten echt van de grond gingen. Tijdens de vlucht leerden ze meer over de verrukkelijke lekkernij waar we allemaal zo van houden en werden ze meegenomen in het verhaal en de visie van Cargill.

Na de landing kwamen de gasten in container 2 terecht die gedeeltelijk bestond uit tarmac en haven. Er restte enkel nog een korte wandeling naar de haven waar een vrachtschip op hen lag te wachten.

Eens aangekomen in de haven stapten ze over op het vaartuig (in container 3). De kapitein ontving de groep met open armen op zijn schip. Tijdens de tocht vertelde hij met passie vele verhalen over de avonturen die hij meemaakte tijdens het vervoeren van cacaobonen. 

Wanneer de groep voet aan wal zette, konden ze eindelijk aan de laatste etappe van hun reis beginnen. Onder de levendige klanken van de live band werd de groep de jungle ingestuurd, via de trappenhal van het nieuwe gebouw. Daar botsten ze op een enorme op maat gemaakte chocolade deur die officieel geopend werd door de burgemeester met een gigantische chocolade sleutel. Deze unieke en creatieve manier om het nieuwe gebouw te openen, zette de toon voor de daaropvolgende interactieve rondleiding met informatieve displays en proefmomenten.

Zo konden ze vervolgens 3 sterren chef Tim Boury aan het werk zien met zijn meest gesofisticeerde chocolade kunstwerkjes. Tot slot kregen ze een exclusieve inkijk in de werking van het R&D centrum.

Na deze onvergetelijke ervaring werden de gasten in de catering en lounge area getrakteerd op echte Brusselse wafels aangeboden door dé topchef Roger van Damme.

Dit concept werd drie dagen na elkaar herhaald voor steeds andere doelgroepen. Elke dag werden 200 gasten ondergedompeld in “Expedition Chocolate”. De chocolate week werd afgesloten met een personeelsfeest voor 600 personen.

Kortom, Expedition Chocolate was een groot succes. In samenwerking met Act Events creëerde Cargill een memorabele ervaring waar de gasten en participanten nog lang van zullen spreken.

Meer van Act Events :

Act Events