Benelux Event Awards

Feb 21, 2020, 16:09
Gold voor Act!events tijdens de BEA Awards 2018!

Gold voor Act!events tijdens de BEA Awards 2018!

02 mei 2018

Op 2 mei mocht Act!events plaatsnemen op de hoogste plek van het podium van de Benelux Event Awards. Het agentschap pakte goud in de catergorie 'Fairs & Exhibitions' voor zijn evenementiële interpretatie van een professioneel salon. De klassieke expositie maakte plaats voor een onderdompeling!

Voor Lightlab, een onderdeel van Rexel, de globale marktleider in de distributie van elektrisch materiaal & oplossingen voor de industriële, residentiële & tertiaire markt, heeft Act!events “op briljante wijze de kaart van de onderdompeling getrokken, om voor de klant een merkbewustheid te creëren bij zijn doelpubliek (…). De opstelling van de producten in scènes van verschillende iconische films is slechts het zichtbare deel van de creativiteit en het strategische werk van het agentschap", zo legde de BEA-jury uit.

Overzicht van het project:
De opdracht van Rexel was duidelijk: zorg voor een uniek concept in een unieke locatie om het tweejaarlijks Lightlab-event onvergetelijk te maken. De reactie van Act!events: “lights, camera, action!”

Niet minder dan 23 producenten van verlichting & toebehoren stelden hun nieuwste producten tentoon en dit volgens het concept dat Act!events bedacht rond bekende filmscènes. Van Star Wars tot The Green Mile tot Scream, de ene blockbuster na de andere passeerde de revue maar de échte sterren waren natuurlijk de lichtproducenten zelf. Hun producten werden geïntegreerd in de filmdecors die Act!events op maat creëerde en produceerde.

Act!events wist het Amerikaans Theater in Brussel vast te leggen als locatie, een gebouw met een rijke geschiedenis die teruggaat naar Expo ’58 en waar vervolgens verschillende media zich vestigden. Het pand, dat ondertussen een 5-tal jaar leeg stond, kreeg de Act!touch en werd omgetoverd tot een spectaculaire venue waar heel wat te ontdekken was. Liften, make-up ruimtes, radiostudio’s, ... Allemaal werden ze getransformeerd voor de Lightlab-route die elke gast mocht volgen.

Over 2 avonden ontving men meer dan 2.300 architecten en installateurs die van de ene verbazing in de ander vielen en ook culinair verwend werden. Bovendien mochten ze prijzen uitdelen want de producent die het meeste stemmen kreeg voor de best uitgelichte movieset werd tijdens een awarduitreiking extra in de spotlight gezet.

Over de BEA Awards
De BEA Awards werden in 1998 gecreëerd op initiatief van Experience magazine en de associatie van Belgische event-communicatieagentschappen (vandaag geïntegreerd in acc belgium).
Al 20 jaar lang beloont deze jaarlijkse competitie de beste B2B en B2C eventmarketingcampagnes van het voorafgaande jaar, georganiseerd door evenementenagentschappen uit de Benelux.
Deze trofeeën worden uitgereikt tijdens een officiële ceremonie, die volgt op een selectie door een onafhankelijke jury, samengesteld uit 15 corporate event managers.

www.act-events.com 

Meer van BEA Awards Act!events :