Benelux Event Awards

Sep 22, 2019, 15:57
Sportizon bekroond tijdens de BEA Awards

Sportizon bekroond tijdens de BEA Awards

02 mei 2018

Op 2 mei in Gent, heeft Sportizon een bronzen BEA Award gewonnen in de categorie 'B2C Events', die dit jaar zeer sterk was. Het agentschap wist zich te onderscheiden met een nieuw en bijzonder doeltreffend eventconcept voor Continental.

"Sportizon heeft niet alleen een gloednieuw evenement in het recreatieve wielrennen gecreëerd", aldus de jury van de BEA Awards. "Het agentschap heeft ook creativiteit getoond om een boodschap over te dragen en de doelstellingen van de adverteerder in te vullen, tot ver na de verschillende momenten van deze evenementenreeks."  

Overzicht van het project:

Na een consultancy-opdracht in 2017 omtrent hun positionering binnen de sportwereld, vroeg Continental aan Sportizon hoe men auto’s en fietsen aan elkaar zou kunnen linken. Met deze vraag is alles van start gegaan…

Golazo en Sportizon sloegen de handen in mekaar om de Continental Cycling Heroes Tour op poten te zetten. Dit is een reeks premium tochten voor amateurwielrenners, met telkens een zeer bijzonder parcours. Elke tocht werd daarbij geïnspireerd door een groot renner van de voorbije decennia (Fabian Cancellara, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Sven Nys en Eddy Merckx). De Cycling Heroes Tour verkent het favoriete parcours van deze kampioenen. Het is op deze wegen dat zij de basis legden voor hun grootste overwinningen.

De Continental Village Hub was het centrale punt van elke Classic. Hier konden deelnemers producten kopen, advies vragen over fiets- en autobanden, give-aways ontvangen als ze al met Continental reden, selfies maken op de nieuwe Canyon fiets, etc. Er werd een experience gecreëerd die nog nooit eerder vertoond was binnen de wereld van het wielrennen. En hierbij stond het merk Continental, met al zijn gerelateerde aspecten, centraal.

In totaal werden er vijf ‘Classics’ georganiseerd, goed voor meer dan 14.000 deelnemers. Zij passeerden langs de mooiste en meest uitlopende plekken in België. Deze Classics konden ook rekenen op de aanwezigheid van enkele van de grootste nationale en internationale wielerhelden. Ook in de klassieke media en online kregen deze evenementen heel wat aandacht.

Over de BEA Awards

De BEA Awards werden in 1998 gecreëerd op initiatief van Experience magazine en de associatie van Belgische event-communicatieagentschappen (vandaag geïntegreerd in acc belgium).

Al 20 jaar lang beloont deze jaarlijkse competitie de beste B2B en B2C eventmarketingcampagnes van het voorafgaande jaar, georganiseerd door evenementenagentschappen uit de Benelux.

Deze trofeeën worden uitgereikt tijdens een officiële ceremonie, die volgt op een selectie door een onafhankelijke jury, samengesteld uit 15 corporate event managers.

www.sportizon.be

Meer van BEA Awards Sportizon :