Benelux Event Awards

Sep 22, 2019, 16:03
BEA Awards: opnieuw een trofee voor CityCubes!

BEA Awards: opnieuw een trofee voor CityCubes!

02 mei 2018

CityCubes heeft opnieuw een trofee gepakt tijdens de 20ste ceremonie van de BEA Awards, die op 2 mei werd georganiseerd in ICC Gent. Het agentschap, gespecialiseerd in 'brand activation', heeft zich ditmaal getoond op Tomorrowland, in opdracht van de supermarktketen Lidl.

"Voor deze actie heeft CityCubes op een slimme manier de winkelketen binnen het festival geïntegreerd, door een online-offline concept te ontwikkelen dat zeer goed past bij het internationale profiel van de festivalgangers", zo oordeelde de jury van de BEA Awards. "Het agentschap stelde zich niet tevreden met een eenvoudige winkelinplanting, maar creëerde een doeltreffende merkervaring, waarvan de ROI de verwachtingen van de klant wist te overtreffen. De zilveren trofee in de categorie B2C is dus meer dan verdiend…"

Overzicht van het project:

Ook dit jaar was Lidl weer op Tomorrowland aanwezig met een eigen festivalshop. CityCubes, gespecialiseerd in pop-up concepten, kreeg voor het tweede jaar op rij de opdracht om van deze winkel een succes te maken.

Een muziekfestival hoeft niet altijd synoniem te staan voor ongezond eten. In Dreamville, de sprookjesachtige camping van het dancefestival Tomorrowland, konden de festivalgangers terecht in de Lidl-festivalshop. Daar vond men alles om het festival op een gezonde manier en lekkere manier te overleven, met een uitgebreid versaanbod: groenten, fruit, sapjes, smoothies, salades, etc. Daarnaast waren er ook nog tal van andere artikelen die festivalgangers maar zouden kunnen wensen.

Uiteraard ga je op Tomorrowland niet zomaar naar een gewone winkel. Deze Lidl-pop-up kreeg een magische touch die helemaal paste binnen de sprookjeswereld van het festival. Zo had de winkel bijvoorbeeld zijn eigen “Garden of Eden” cocktailbar. Ook op praktisch vlak had CityCubes een bijzondere innovatie voorzien. Via een uniek pre-order systeem – online of via de bestelkiosken – kon men wachtrijen vermijden en zijn klaargemaakte bestelling gewoon gaan ophalen. Gezien het internationale karakter van het festival werd er ook zoveel mogelijk meertalig personeel voorzien.

Zowel commercieel als op vlak van brand activation was deze actie een succes. 57.000 unieke bezoekers stapten tijdens de twee weekends de shop binnen en zorgden voor een omzet die het vooropgestelde target overtrof. Op vlak van awareness werden er op het festival 400.000 mensen bereikt, en online liep dit zelfs op tot 1,5 miljoen mensen.

Over de BEA Awards

De BEA Awards werden in 1998 gecreëerd op initiatief van Experience magazine en de associatie van Belgische event-communicatieagentschappen (vandaag geïntegreerd in acc belgium).

Al 20 jaar lang beloont deze jaarlijkse competitie de beste B2B en B2C eventmarketingcampagnes van het voorafgaande jaar, georganiseerd door evenementenagentschappen uit de Benelux.

Deze trofeeën worden uitgereikt tijdens een officiële ceremonie, die volgt op een selectie door een onafhankelijke jury, samengesteld uit 15 corporate event managers.

www.citycubes.be

Meer van BEA Awards City Cubes :