Benelux Event Awards

Feb 21, 2020, 16:44
Golden BEA voor Zuiderlicht!

Golden BEA voor Zuiderlicht!

02 mei 2018

In het kader van de BEA Awards, op 2 mei in Gent, heeft Zuiderlicht een Golden Award gewonnen in de categorie 'B2C Events'. Het Nederlandse agentschap pakte deze onderscheiding voor de opendeurdagen die het organiseerde voor het ziekenhuis Maastricht UMC+.

"De organisatie van opendeurdagen is nooit eenvoudig, en dat geldt nog meer wanneer het gaat om een ziekenhuis", zo onderstreept de jury van de Benelux Event Awards. "Het agentschap is er nochtans in geslaagd het publiek te mobiliseren om het ware gezicht van het ziekenhuis te komen ontdekken, en hen heel wat te laten bijleren aan de hand van verhalen van echte patiënten. Een gedurfd en doeltreffend werk."

Overzicht van het project:

Het Universitair Medisch Centrum van Maastricht organiseert elke twee jaar een Doe- en beleefdag, ter profilering van het centrum. Dit keer wilde men een andere aanpak dan in eerdere jaren: geen markt met kraampjes en give-aways in de grote hal, maar een event dat recht zou doen aan de identiteit van de organisatie en zou bijdragen aan de beeldvorming bij zowel bij interne als externe doelgroepen.

Het nieuwe creatieve concept van bureau Zuiderlicht bracht binnen en buiten het ziekenhuis heel wat teweeg. In het concept staan zes échte patiënten centraal. Zij staan elk voor een van de profielgebieden of specialiteiten van het ziekenhuis. Elk van de zes verhalen vormt een route in het ziekenhuis. De route die echte patiënten afleggen als ze met die aandoening in het ziekenhuis terecht komen.

Tijdens de Doe- en beleefdag kon het publiek op bezoek bij één of meer van die patiënten, hun verhalen volgen met behulp van een plattegrond en lijnen op de vloer, langs 'stations' op échte werkplekken waar échte medewerkers de bezoekers vertelden wat op die plekken gebeurt. Zo konden bezoekers zich écht inleven in de ziekte en behandeling van de betreffende patiënt(en). De verhaallijnen werden ondersteund door een speciale app die langs de routes via signalen van beacons ervaringen van patiënten en aanvullende informatie bracht.

De Doe- en beleefdag werd een succes in meerdere opzichten. Doelen qua waardering en aantal bezoekers werden ruimschoots gehaald. Het ziekenhuis scoorde echter ook als het gaat om innovatie en durf, openheid en kwetsbaarheid en samenwerking met de binnen- en buitenwereld. Het centrale woord is ECHT. Het ging over echte mensen, die trots zijn op hun verhaal of trots zijn op hun werk.

Over de BEA Awards

De BEA Awards werden in 1998 gecreëerd op initiatief van Experience magazine en de associatie van Belgische event-communicatieagentschappen (vandaag geïntegreerd in acc belgium).

Al 20 jaar lang beloont deze jaarlijkse competitie de beste B2B en B2C eventmarketingcampagnes van het voorafgaande jaar, georganiseerd door evenementenagentschappen uit de Benelux.

Deze trofeeën worden uitgereikt tijdens een officiële ceremonie, die volgt op een selectie door een onafhankelijke jury, samengesteld uit 15 corporate event managers.

www.zuiderlicht.nl

Meer van BEA Awards :