Event Agencies

Mar 29, 2024, 15:18
Dazzle Events en Tribes: een bedrijfsopening in stamverband

Dazzle Events en Tribes: een bedrijfsopening in stamverband

15 februari 2016

Een mensenhart bonst op een tribaal ritme, en een hecht stamgevoel is onmisbaar in de werksfeer. Op die vaststellingen baseert het ‘open office’-concept van Tribes zich. Het team van Dazzle Events begeleidde de initiatie van deze internationale speler tot de Belgische bedrijfswereld.

Sami in de stad

Met de opening van een eerste kantoor in de Louisalaan bracht het Nederlandse bedrijf Tribes op 11 december de leefwereld van de Sami naar Brussel. Dazzle Events introduceerde deze traditionele Scandinavische trekkers aan een publiek van 150 stadsnomaden.

Rendieren à volonté

De openingsceremonie nam de allures aan van een waar stamritueel. Tijdens de receptie kwam Eduard Schaepman, de CEO van Tribes, het gebouw binnen op een arrenslee met rendieren. De stamleider sprak zijn Brusselse clan toe, terwijl Dazzle Events de volgende verrassing voorbereidde.

Spiritueel gezuiverd

Bij de Sami is de geestelijke voorman bijna net zo belangrijk als het stamhoofd. Dat gegeven inspireerde ons om na de speech van de CEO voor extra spektakel te zorgen. We huurden een acteur in om in de huid van een sjamaan te kruipen. Hij zuiverde de lokalen van boze geesten, en dat kan de werksfeer alleen maar ten goede komen.

Een beetje trance

Een inwijdingsritueel is pas volledig als er ook te eten en te dansen valt. Personeel van Tribes leidde de bezoekers rond bij een walking dinner. Gerechten op basis van rendiervlees voerden de smaak van het hoge Noorden naar Brussel. Twee vrouwelijke dj’s brachten het tribal- en urban-gevoel naar een hoogtepunt met een fikse portie beats.

Authentiek maatwerk

Het was een uitdaging om dit evenement op maat te snijden. We vonden binnen een vast budget een antwoord op de vragen van de klant. We regelden de rendierslee voor de CEO en lieten de klederdracht van de Sami maken voor onze sjamaan en voor het personeel van de catering. Dazzle Events toonde eens te meer aan hoeveel we in de evenementensector in stamverband kunnen bereiken. Het idee van Tribes snijdt hout.

Snippet: Het ‘open-office’-bedrijf Tribes mikt op een stamgevoel. Bij de opening van een Tribes-kantoor importeerde Dazzle Events die werkfilosofie in Brussel.

www.dazzle-events.be

Meer van Dazzle Events :

Dazzle Events