Audiovisueel

Apr 18, 2024, 22:13
PRG gebruikt Barco’s HDQ-2K40 voor Sounds and Lights of Unity

PRG gebruikt Barco’s HDQ-2K40 voor Sounds and Lights of Unity

12 oktober 2015

Op 1 oktober werd de 25ste verjaardag van de hereniging van Duitsland gevierd op een spectaculaire manier en PRG was trots om de viering te ondersteunen met licht, audio en video! De triomfboog in het Jubelpark was elk uur het canvas voor een spectaculaire show die gedurende 8 minuten een video mapping op de boog projecteerde die een uniek beeld gaf van het Europese verhaal: van een Europa in conflict, een vreedzame revolutie in Oost-Europa, de hereniging van Duitsland tot het proces van de Europese integratie.

We gebruikten 3 BARCO HDQ-2K40's, 's werelds felste projector, om op de boog en de 3 schermen (18m x 8,5m) die we tussen de zuilen geplaatst hadden te projecteren, goed voor een totale lengte van 150m. De projectoren werden bestuurd door d3 om imposante 3D beelden te creëren die naadloos in de vormen van het gebouw pasten.

Tussen de video mapping projecties door zorgde een unieke lichtshow voor continu veranderende patronen op de prachtige triomfboog en diens twee vleugels. De afwisselende licht scènes werden verder ook begeleid door sfeermuziek. De twee vleugels werden verlicht met 36 SGM P5's en 36 Sharpy's, terwijl de bronzen strijdwagen met paarden verlicht werd door 3 PRG Bad Boys en de arcades door 5 PRG Best Boys. Het geluid werd geleverd door 24 Adamson Y18's die bovenop torens van 10m hoog gemonteerd werden, met 16 Adamson Y10's als delay en 24 LS EML S318's voor de bassen.

De show was ontworpen door Matthias Zeckert, een lichtartiest uit Berlijn die internationaal bekend staat als uitstekende video artiest van Vision Impossible uit Amsterdam. In totaal kwamen meer dan 36.000 toeschouwers genieten van het fascinerende projectie mapping spektakel.

Photo Credit: Daniel Gonzálvez

www.prg.com

Meer van PRG Belgium :