Audiovisueel

Aug 8, 2020, 5:02
‘Décrocher la Lune’, Dante-ske klanken door PRG

‘Décrocher la Lune’, Dante-ske klanken door PRG

08 oktober 2015

Voor de nieuwste editie van het grote spektakel "Décrocher la Lune" verwelkomde La Louvière opnieuw regisseur Luc Petit Creations die, in samenwerking met audio designer David Huyvaert en technische audio adviseur Fabrizio Valsesia, voor een wonderlijke show heeft gezorgd. Dankzij de ervaring die PRG heeft opgedaan tijdens voorgaande jaren, zijn ze er in geslaagd een complexe DANTE (Audinate) te maken van alle audio elementen op de uitgebreide site.

De 4 Yamaha CL & QL series consoles, verdeeld over 3 strategische plaatsen op het terrein, werden gebruikt om de 55 muziekanten van het Grand Orchestre Lunaire te mixen, maar ook de zangers en andere mobiele kunstenaars. De consoles waren op hetzelfde DANTE netwerk aangesloten als de Lake processors en de Lab PLM20K40 versterkers met Adamson E15's. De enige analoge aansluitingen op de site waren de kabels die de microfoons verbonden aan de Yamaha RIO3224D convertors. Deze opstelling liet David toe om te profiteren van een ongeëvenaarde vlotheid van het geluid die noodzakelijk was voor de prachtige voorstelling van dit jaar.

Naast audiomateriaal was PRG ook verantwoordelijk voor de video en belichting. Op vlak van video hebben we 4 Barco HD20 projectoren gebruikt voor de 4 satelliet schermen en 2 Barco HD26 voor de mapping op de kerktoren. Voor het licht bestond onze kit uit de PRG Best Boy, Martin Mac 2000, Robe Robin Pointe, SGM P5, SGM Q7, Sunbeam 100, ... samen goed voor 4 vrachtwagens vol materiaal.

PRG was duidelijk de partner bij uitstek voor deze schitterende voorstelling.

Client: vzw Décrocher la lune
PRG Account & Production Manager: Laurent de la Haye
PRG On-Site Manager: Mathieu Antoine
PRG Sound Technical Advisor: Fabrizio Valsesia
Technical Directors: Olivier Bob Bierwetz & David Wirtgen
Lighting designer: Johan Chabal (Concept K)
Sound designer: David Huyvaert

www.prg.com

Meer van PRG Belgium :

PRG Belgium

  • Adres: 100 Boulevard du Souverain, 1170 Watermael-Boitsfort
  • Telefoon: +32 (0)2 663 21 80
  • E-mail: info@be.prg.com
  • Website: www.prg.com