Event management

Mar 26, 2023, 3:53
Prolight + Sound 2023: Opus Award voor het innovatieve “Pandaemonium” podium
(C) Sebastian Hannak

Prolight + Sound 2023: Opus Award voor het innovatieve “Pandaemonium” podium

26 januari 2023

De gerenommeerde sectorprijs Opus bekroont bijzondere prestaties op het gebied van staging, technische realisatie, decorontwerp en lichtontwerp. De prijs is sinds 2002 een integraal onderdeel van Prolight + Sound.

De Opus wordt toegekend door de Association of Media and Event Technology (VPLT), de European Association of Event Centers (EVVC) en Messe Frankfurt. Een deskundige jury bestaande uit leden van de associaties, experts uit de industrie, vertegenwoordigers van de media en vertegenwoordigers van Messe Frankfurt duiden een winnaar aan.

De ‘Opus - German Stage Award’ van dit jaar gaat naar ‘Pandaemonium’, een compleet nieuw soort boxtheaterconcept dat een grote verscheidenheid aan scènedelen en zichtlijnen realiseerde en het publiek dicht bij de actie bracht. De uitgekiende constructie en veilige afstanden tussen de stoelen maakten het mogelijk om grote operaproducties zoals "Wozzeck" of "Tosca" te realiseren met een groot orkest en koor voor het publiek in het Staatstheater Kassel, zelfs in de context van een pandemie. De Opus wordt op 27 april 2023 gepresenteerd op Prolight + Sound, de toonaangevende internationale vakbeurs voor de evenementen- en entertainmenttechnologie-industrie.

Meer van Prolight + Sound :