Audiovisueel

Jun 6, 2023, 8:08
Prolight + Sound van start in Frankfurt
© Messe Frankfurt Exhibition GmbH – Robin Kirchner

Prolight + Sound van start in Frankfurt

25 april 2023

De wereldwijde entertainmenttechnologie-industrie is terug in Frankfurt. Van 25 tot en met 28 april presenteren 457 bedrijven uit 34 landen tijdens Prolight + Sound innovatieve oplossingen voor spectaculaire evenementen, indrukwekkende producties en bijzondere bezoekerservaringen.

Voor het eerst sinds 2019 vindt Prolight + Sound plaats zonder wereldwijde reisbeperkingen. Als gevolg hiervan is de beurs weer aanzienlijk internationaler geworden: 56 procent van de exposanten komt van buiten Duitsland. In nauwe samenwerking met associaties, bedrijven en andere partners biedt Prolight + Sound een programma dat is afgestemd op de huidige uitdagingen van de sector. Professionals zullen waardevolle inspiratie opdoen over energiebesparende evenementen, personeelsontwikkeling in tijden van grote vraag naar geschoolde arbeidskrachten en meer gendergelijkheid in de evenementenindustrie.

Bij Prolight + Sound ontmoeten topinkopers, beslissers, planners, operators en geïnteresseerde nieuwkomers het kruim van de leveranciers van professionele eventoplossingen. Het spectrum van producten en thema's reikt van verlichting en lasers tot geluidssystemen en studioapparatuur, projectie en AV-mediatechnologie. Vooral op het gebied van theater- en podiumtechniek heeft Prolight + Sound zich ontwikkeld tot de belangrijkste en meest uitgebreide ontmoetingsplaats van Europa. Met nieuwe speciale zones voor netwerk-AV-systemen en productie van bewegende beelden, blijft de show zijn portfolio uitbreiden. Presentaties en lezingen over studiotechnologie, muziekproductie, dj'en en live geluid, onderstrepen het belang van de audiosector als pijler van Prolight + Sound.

“De evenementenbranche is aan het herstellen en het onderliggende vertrouwen wordt overgedragen aan Prolight + Sound, dat samen met de branche weer op koers ligt voor groei. Samen kijken we naar de toekomst. Met veel positieve energie, maar ook met respect voor de uitdagingen die voor ons liggen. In nauwe samenwerking met de sector creëren we bij Prolight + Sound een plek waar mooie ideeën voor de business van morgen ontstaan. We voorzien vier dagen vol innovatieve technologieën en creatieve oplossingen. En we kijken vooral uit naar een emotionele hereniging met onze collega's in de wereldwijde evenementenindustrie”, aldus Wolfgang Marzin, President en Chief Executive Officer van Messe Frankfurt.

Meer van Prolight + Sound :