Audiovisueel

Jun 6, 2023, 7:53
Prolight+Sound: De uitgelezen plek om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen

Prolight+Sound: De uitgelezen plek om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen

25 maart 2019

Van 2 tot 5 april aanstaande, ontvangt Messe Frankfurt het salon Prolight+Sound, gewijd aan podiumdiensten en -technologieën. Beursdirecteur Michael Biwer vertelt waar we ons aan mogen verwachten…

biwer michaelWat zijn de belangrijkste redenen om de show dit jaar te bezoeken?

Michael Biwer: “Of het nu gaat om zakelijke aangelegenheden, live communicatie of entertainment, technische presentaties brengen emoties over en creëren spectaculaire gebeurtenissen. Daarom zouden alle eventspecialisten op de hoogte moeten blijven van de nieuwste ontwikkelingen in deze sector. Prolight + Sound is hiervoor een platform dat in heel Europa ongeëvenaard is. Niet alleen omwille van het indrukwekkende spectrum van producten en diensten, die zich uitstrekken van verlichting en geluidsapparatuur, via presentatie- en conferentietechnologie tot meubels, decoratie en transportoplossingen, maar ook voor het uitgebreide professionele ontwikkelingsprogramma, dat dit jaar uitgebreider en internationaler is dan ooit tevoren.”

“Bovendien is Prolight + Sound een uitstekende gelegenheid om nieuwe zakelijke contacten te leggen. De nieuwe 'Networking Area' in hal 4.1 heeft een innovatieve communicatie- en ontmoetingsruimte gecreëerd in het tentoonstellingscentrum. Met de uitgebreide lounge, werkmogelijkheden, lezingen en cateringzones is het de eerste aanleghaven voor de besluitvormers in de sector.”

Welke zijn de belangrijkste thema's die tijdens de show naar voren zullen komen?

Michael Biwer: “Een onderwerp dat organisatoren van evenementen van over de hele wereld aanbelangt, is de veiligheid van evenementen. Tijdens de 'I-ESC - International Event Safety Conference', die op 3 april in Prolight + Sound wordt gehouden, zullen gerenommeerde experts aspecten van actueel belang belichten - van crowd management, via veiligheidsbewust onderwijs, tot de planning van noodsituaties. Voor de eerste keer zal de conferentie volledig in het Engels worden gehouden.”

“Kortom, Prolight + Sound 2019 is meer dan ooit gericht op toekomstgerichte thema's: nieuwe impulsen worden gegenereerd door ontwikkelingen zoals mobiele apps voor eventproductie, blockchaintechnologie, virtuele en augmented reality, evenals de invloed van machine learning en kunstmatige intelligentie in de evenementenindustrie. Het programma is dus niet alleen bedoeld voor ingenieurs en ontwikkelaars, maar ook voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor evenementen in bedrijven en agentschappen die op de hoogte willen worden gehouden van de nieuwste mogelijkheden.”

De onderdompelende technologieën waren vorig jaar al 'hot'. Ik vermoed dat deze trend nog steeds groeit...

Michael Biwer: “Vorig jaar introduceerden we een hoge mate van zichtbaarheid voor dit productsegment met het 'Immersive Technology Forum'. Na het grote succes van de première, is het uitgebreid naar twee dagen en biedt het nu inzicht in alle technologieën die de grenzen tussen werkelijkheid en virtuele perceptie doen vervagen, dat wil zeggen niet alleen VR en AR, maar ook 3D en ruimtelijke audio, holografie, 3D-mapping, panoramaprojectie en simulatietoepassingen. Vooral in het audiosegment zullen sommige bedrijven, bijvoorbeeld hoofdrolspelers zoals d & b Audiotechnik, L-Acoustics en Meyer Sound, hun eigen showrooms hebben waar ze hun meeslepende technologieën presenteren.” 

Wat zijn de andere 'hot topics' die op Prolight + Sound aan bod zullen komen?

Michael Biwer: “Naast de snelle verspreiding van LED-technologie in de afgelopen jaren en de trend naar duurzame evenemententechnologie, is er nog een ontwikkeling die resoluut van invloed is op alle productsegmenten van Prolight + Sound: op IP gebaseerde transmissietechnologie, die zorgt voor een verschuiving van de geest in de hele industrie. Steeds meer controleren centrale systemen alle verbonden eindpunten - van displays, via PA en verlichtingssystemen tot microfoons en camera's. De triomfantelijke vooruitgang van digitale technologieën opent niet alleen nieuwe markten, maar genereert ook een grote vraag naar geavanceerde opleidingsmogelijkheden voor professionals in de sector. Daarom is deelname aan het Prolight + Sound-seminarieprogramma ook echt de moeite waard.”

Wat mag men volgens jou persoonlijk zeker niet missen tijdens Prolight + Sound?

Michael Biwer: “Een hoogtepunt wordt zeker de spectaculaire indoor droneshow in hal 12.1. Verity Studios zal meerdere keren per dag een formatie van zijn microshow-drones laten vliegen in een fascinerend luchtballet boven de hoofden van bezoekers. Deze technologie is al een sensationeel succes bij concerten van wereldsterren, zoals Drake en Metallica, en tijdens het nieuwjaarsgala van China's State Broadcasting Corporation.”

“Persoonlijk kijk ik erg uit naar de wereldpremière van de 'Vintage Concert Audio Show' met mijlpalen van concertgeluidsystemen uit de laatste vier decennia. Veel van de meer dan 200 stukken worden getoond in actie - en aangevuld met workshops van gerenommeerde geluidstechnici.”

Als lezer van Eventnews kan u uw gratis toegangsticket (doorlopend) via e-mail aanvragen.

Om uw gratis ticket te ontvangen dient u een mailtje te sturen aan kristof.nelis@messefrankfurt.be met als onderwerp “gratis PLS 2019 ticket – Eventnews”. U krijgt dan via e-mail een code toegestuurd die u online kan omwisselen in een doorlopend ticket.

Gedurende de beurs verlenen deze tickets, indien gepersonaliseerd op naam van de gebruiker, eveneens gratis transport met het openbaar vervoer in Frankfurt am Main (RMV netwerk).

Meer van Prolight + Sound :