Decors & Stands

Oct 2, 2023, 14:23
Prolight + Sound pakt uit met nieuw concept

Prolight + Sound pakt uit met nieuw concept

10 maart 2016

Van 5 tot en met 8 april 2016 vindt in Messe Frankfurt de internationale vakbeurs Prolight + Sound plaats. Het vierdaagse evenement mag zich het grootste internationale platform noemen voor evenement- en communicatietechnologie en diensten voor audiovisuele producties en entertainment. Hoewel 2015 de geschiedenisboeken haalde als absoluut recordjaar, kiest de organisatie doelbewust voor een nieuw concept. 

Nieuwe layout

Het nieuwe concept is er op gericht een solide basis te leggen om de beurs alle kansen te geven om nog verder door te groeien. “De evenementenindustrie surft al vele jaren op een sterke economische golf”, legt Michael Biwer, Directeurr van Prolight + Sound, uit. “Daarom was er nood aan een handelsplatform dat gelijke trend kan houden met die indrukwekkende groei. Wij, én met ons de hele sector, dragen Prolight + Sound een warm hart toe en willen dat combineren met forse investeringen om de beurs klaar te maken voor de toekomst en er een ongeëvenaard mondiaal gebeuren van te maken.”

Eén van de hoekstenen van het nieuwe concept is een grondige hertekening van de lay-out. “Prolight + Sound switcht naar de oostkant van Frankfurt Messe”, schetst Kristof Nelis, Sales & Marketing Manager van Messe Benelux, de officiële vertegenwoordiging voor België en Luxemburg van Messe Frankfurt, de ingrijpende wijziging. “Dat betekent dat er nog meer ruimte beschikbaar is om het toenemende aantal standhouders een plaats te geven. Ook de beursdagen zijn niet langer dezelfde en lopen voortaan enkel op werkdagen, meer bepaald van dinsdag tot en met vrijdag. Daarmee onderstreept de beurs haar profiel als een puur professioneel gebeuren. Ook het conferentie- en seminarieprogramma is aan een flinke uitbreiding toe zodat ook het randgebeuren op alle beursdagen goedgevuld én eigentijds interessant zal zijn.”

Productzones

De nieuwe lay-out van de beurshallen verdeelt het immens aanbod in verschillende ‘product area’s’ die samen een unieke en allesomvattende blik werpen op wat vandaag reilt en zeilt in de AV-sector. “’Light + Stage’ legt de klemtoon op verlichting, podia, truss/rigging systemen en podiumtechnologie. ‘Sound + Audio’ brengt alles samen wat sound betreft, met ook aandacht voor netwerken, PA systemen en accessoires. ‘Light + Multimedia’ is de derde zone en toont alles wat te maken heeft met mediatechnologie, film- en cameratechnologie, display, video en LED. ‘Audio + AV-Systems’ gaat over microfoons, opnametechnieken, productie en tv-uitzendingen, netwerken en AV mediatechnologie. ‘Light + Effects’ staat dan weer in het teken van show- en podiumbelichting, inclusief ontwerp en installatie, lasertechnologie en effecten. Verder zijn er ook nog de PRG Stage in de Festhalle en een apart forum voor ‘Education + Associations’. Om de bezoekers snel wegwijs te maken zijn er aparte tools ontworpen, ‘quickfinders’ genoemd, voor elke productgroep.”

Musikmesse

In het verleden vond tegelijk met Prolight + Sound ook de Musikmesse plaats, maar dat is nu enigszins anders. “De beurs voor muziekinstrumenten, muziekproductie en dergelijke meer blijft behouden, maar vindt nu plaats van 7 tot en met 10 April 2016 aan de westkant van de Messe. De Muzikmesse heeft zowel een B2B- als een B2C-profiel en moet dus ook in het weekend kunnen bezocht worden. Professionals die beide entiteiten willen bezoeken, kunnen dat perfect op de donderdag en de vrijdag wanneer de beurzen elkaar overlappen.”

Goedkoper online

Wie tickets voor de beurs wil kopen, doet dat beter online. “Dat gaat sneller én is goedkoper. Bij de inkomkaarten is overigens gratis openbaar vervoer in Frankfurt inbegrepen op voorwaarde dat het ticket gepersonaliseerd is op naam van de effectieve gebruiker. De Messe in Frankfurt bezoeken is voor de Belgen gemakkelijk. Je kunt makkelijk op één dag heen- en terugreizen met de ICE-trein. Er gaat vier maal per dag een trein naar Frankfurt (Main) Hbf. De gebouwen van de Messe zijn amper vijf minuten ver van het station. Bovendien is er een nieuwe halte letterlijk IN de Messe. Wie toch met de wagen komt, moet eventueel wel rekening houden met de Low Emission Zone in Frankfurt. Voor de beurs zelf heb je die niet nodig, maar je moet wel een sticker hebben als je naar het centrum wilt. Wie zijn wagen comfortabel wil parkeren, kiest het best voor de Rebstock parkingarea’s en neemt daar de shuttlebus naar de PortalHaus-ingang van de Messe.”

Website

Op de website www.prolight-sound.com kan men niet alleen tickets bestellen, maar vindt men ook alle nuttige informatie inzake beursplan, standhouders (inclusief alle Belgische bedrijven), productgroepen, indeling van de hallen, enz. Ook de Belgische vertegenwoordiging Messe Benelux staat klaar om bezoekers en geïnteresseerden in de beurs verder op weg te helpen.

Meer info

Messe Benelux Belgie-Luxemburg

T: +32 (0)2/ 880.95.87

F:+32 (0)2/ 880 95 86

M: +32 (0)491/ 61.93.92

E: kristof.nelis@messefrankfurt.be

W: www.prolight-sound.com

Meer van Prolight + Sound :