Event Destinations

Apr 26, 2024, 2:39
LUIK-SPA BUSINESSLAND | 3 nieuwe ideeën te Luik, Stavelot en Jalhay

LUIK-SPA BUSINESSLAND | 3 nieuwe ideeën te Luik, Stavelot en Jalhay

20 oktober 2021

In deze maand oktober, die zeker een van de drukste van het jaar is en waarin “de machine op volle toeren draait”, bent u misschien op zoek naar een plek om uw seminaries of vergaderingen te organiseren, of naar een bijzondere locatie om uw bedrijfsevenementen te privatiseren.

Het Convention Bureau Liège – Spa BusinessLand (een gratis dienst aangeboden door de Toeristische Federatie van de Provincie Luik) nodigt u uit om zijn nieuwe aanbiedingen te ontdekken. Ze zullen u zeker bekoren! Wanneer u een beroep doet op ons team, krijgt u één flexibele contactpersoon die u deskundig advies zal geven en de gedeeltelijke of hele organisatie van uw evenement voor zijn rekening zal nemen.

De voordelen van deze oplossing? Efficiënte hulp, aanzienlijke tijdswinst en het is bovendien helemaal gratis! En uiteindelijk, slechts één factuur om te verwerken.

La Linière - Mercure Liège City Centre****

Uw zakendiners op een historische plek

Bannière La Linière Mercure Liège City CentreHet restaurant “La Linière”, op de benedenverdieping van hotel Mercure Liège City Centre heeft een complete make-over gekregen en nodigt u uit om zijn authentieke en seizoensgebonden gerechten te komen proeven in het gezellige “eetcafé”.

Dankzij samenwerkingen met vertrouwde leveranciers en lokale ambachtslieden, die inzetten op de korte keten, is het menu gebaseerd op kwaliteitsproducten. Lokale, “huisgemaakte” seizoensgebonden producten zijn de sleutelwoorden van de getalenteerde chef-kok Lory Lejeune. Het gerijpte vlees en de suggesties van de dag zijn een feest voor uw smaakpapillen. Geniet van traditionele smaken met klassiekers zoals Luikse balletjes. Als u minder trek of minder tijd hebt, kunnen wij u de aperitiefplanken aanraden.

Dit gebouw vol geschiedenis is ook de perfecte locatie om een residentieel seminarie te organiseren en te genieten van een speciaal door de chef samengesteld menu.

Er is niets beter om uw evenementen een bijzonder karakter te geven dan een plek met een rijk erfgoed. Bewonder de vele sporen uit het verleden, zoals de prachtige ruimte met gewelfd plafond en het terras met uitzicht op de tuin, om nog maar te zwijgen van de naam, die werd gekozen als eerbetoon aan het industriële verleden van de plek.

CTA La Linière Mercure Liège City Centre NL                             

Le Petit Roannay (Stavelot)

Een rustgevende nacht en ontspannende momenten tussen uw vergaderingen door

Bannière Le Petit RoannayWe stellen u graag een gloednieuw aanbod voor: Le Petit Roannay, dat begin augustus 2021 zijn deuren heeft geopend. Dit etablissement, ideaal gelegen op de Place Saint-Remacle te Stavelot, op een steenworp afstand van de Abdij en in de buurt van het circuit van Spa-Francorchamps, heeft de charme en authenticiteit van een echt herenhuis.

Dit hotel telt 15 kamers waaronder 3 suites, voorzien van alle moderne comfort. Comfortkamer, Superior kamer, Romantic kamer of Suite... er is keuze genoeg! De bar, open voor hotelgasten, biedt een ruim assortiment aan dranken, van streekbieren tot champagne, inclusief frisdranken en warme dranken. Geniet van uw favoriete drankje in een van de comfortabele lounges, op de binnenplaats of bij een spelletje biljart.

U kunt ook een vergadering en een activiteit organiseren in de Abdij van Stavelot, recht tegenover het hotel, en de nacht doorbrengen in Le Petit Roannay waar u kunt genieten van de privéwellnessruimte. Deze Wellness omvat een sauna, een hamam, een bubbelbad en een ontspannend waterbed.
CTA Le Petit Roannay NL


Le Château de la Louveterie (Jalhay)

Een 18de-eeuws kasteel met 21ste-eeuws comfort, speciaal voor uw evenementen

Bannière Le Château de la LouveterieMet zijn binnen- en buitenruimtes leent het kasteel van Louveterie zich perfect voor al uw zakelijke behoeften: groene omgeving, teambuilding, evenementen of seminaries. Op deze plek vol geschiedenis kunt u perfect werk en gezelligheid combineren.

Met zijn 12 slaapkamers, zijn 12 privébadkamers, zijn volledig uitgeruste seminariezaal, zijn karaktervolle eetzaal, zijn bar, zijn 4 terrassen, en niet te vergeten zijn lounges en wellnessruimte (zwembad & sauna), voldoet deze locatie aan al uw behoeften en biedt ze al het benodigde comfort aan uw medewerkers.

De seminariezaal op de tweede verdieping is een grote, lichte ruimte van meer dan 90 m2 die speciaal is ingericht voor uw vergaderingen of conferenties. Ze is volledig uitgerust met een snelle internetverbinding, multimediaprojector en scherm, beschikbaar op aanvraag. Wat de catering betreft, kan het team dat met meerdere cateraars werkt, u verschillende formules voorstellen in functie van uw wensen en uw budget. 

Tot slot, beschikt het kasteel over een groot park van 2 hectare dat u verschillende mogelijkheden biedt voor uw activiteiten, en werkt het samen met verschillende dienstverleners die u diverse activiteiten kunnen voorstellen zodat iedereen een onvergetelijke dag zal beleven.

CTA Le Château de la Louveterie NL

Léquipe du Mice NL

Meer van Fédération du Tourisme de la Province de Liège :