Event Destinations

Feb 21, 2020, 16:48
Luik, de provincie met een vurig verlangen om aantrekkelijk te zijn

Luik, de provincie met een vurig verlangen om aantrekkelijk te zijn

13 maart 2018

De provincie Luik heeft twee historische, toeristische en economische steden en draaischijven, namelijk Luik en Spa, en bezit dus alle troeven die nodig zijn om zakenmensen aan te trekken. Met ruimtes voor congressen en beurzen in de meest exclusieve special venues, lenen de ontelbare en diverse infrastructuren zich uitstekend voor congressen, seminaries, vergaderingen, evenementen en incentives. De provincie Luik ligt op amper één uur rijden van Brussel en Aken, op twee uur van Parijs en op drie uur van Londen. Bovendien is de provincie, dankzij het TGV-station en de luchthaven, uiterst gemakkelijk bereikbaar voor organisatoren en deelnemers uit alle hoeken van de wereld. Kortom, eindeloze mogelijkheden die voortdurend veranderen en die zo snel mogelijk willen worden ontdekt...

Dat is precies de rol die het Convention Bureau Liège-Spa BusinessLand wil spelen. Dit congresbureau, dat professioneel maar gezellig is - net zoals de inwoners van Luik zult u zeggen - is de ideale partner voor de organisatie van uw evenementen. Het Convention Bureau Liège-Spa BusinessLand houdt echter veel meer in dan een paar adviezen geven om evenementenlocaties te vinden. Het is vooral een begeleiding op maat, gaande van de offerteaanvraag tot de facturering van alle diensten waarvoor een contract werd aangegaan op één enkele factuur! Dankzij de competentie van professionals op het terrein, die experten zijn in hun gebied en de vijftigtal partners uit het hoofd kennen die zijn MICE-handvest naleven, is het congresbureau uw unieke en flexibele gesprekspartner die u een complete en persoonlijke service aanbiedt. Candice Michot en Souad Mimouni staan namelijk garant voor een antwoord binnen de 48 uur, verstandige adviezen en offertes op maat die alle onderdelen van uw evenement bevatten, tot de totale afhandeling van de organisatie, van de boeking tot de facturering. Zo bespaart u tijd en geld! Des te meer daar deze dienst gratis is. Dus waarom zou u er geen gebruik van maken? Een goed verstaander...

Een kwalitatieve hotelinfrastructuur die zichzelf blijft heruitvinden

Het hotelaanbod van de provincie Luik onderscheidt zich door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Sinds een tiental jaren blijft het aanbod maar groeien en zichzelf heruitvinden, tot groot genoegen van organisatoren van congressen en residentiële seminaries.

Het R Hotel Experiences, dat in april 2017 in Remouchamps (op zo'n 15 minuten van Luik en Spa) zijn deuren opende, is een viersterren hotelcomplex met een combinatie van design, comfort en moderne technieken. Het etablissement beschikt over 53 kamers en, met de Umami Bar & Restaurant, over een ruimte van 750 m² voor 140 couverts die een panoramisch uitzicht over de vallei heeft. Voor uw vergaderingen, seminaries en evenementen biedt het R Hotel u 400 m² ruimte, bestaande uit 5 moduleerbare en flexibele zalen met hoogtechnologisch materiaal, waar plaats is voor 8 à 300 personen. Tot slot kunt u dankzij het gezondheidscentrum Performe het nuttige aan het aangename koppelen, met 900 m² aan welzijn en sportbeleving, een luxueuze fitnessruimte, en een wellnesscenter met sauna, hamam, jacuzzi en zwembad. Het R Hotel is gemakkelijk bereikbaar via de nabijgelegen autosnelweg Luik-Luxemburg en is de ideale uitvalsbasis om tal van outdoor activiteiten te beoefenen en om de schoonheid van de natuur en de streek van de groene vallei van de Amblève te ontdekken.

Wilt u graag verblijven op een inspirerende plek, in een gebied met een weelderige natuur, waar artistieke creaties, vrije tijd en business elkaar ontmoeten? Het Manufacture de Malmedy, dat op zo'n 45 minuten rijden van Luik en 20 minuten van Spa is gelegen, is een uniek, gezellig en lichtovergoten boetiekhotel verscholen in het groen. De perfecte plek om seminaries, kick-offs, opleidingen, uitstappen 'in het groen' en andere evenementen te organiseren. Sinds november 2016 kan het Manufacture de Malmedy onder meer management-, sales en marketingteams ontvangen, dankzij de 18 kamers (capaciteit van 40 personen) en de verschillende polyvalente zalen voor meetings en evenementen van 10 tot 175 personen. Na productieve brainstormingssessies kunt u zich eveneens ontspannen in de bar, in het wellnesscenter met binnenzwembad of op het ruime terras met barbecue. In de grote tuin van 5.000 m² kunnen ook outdoor activiteiten plaatsvinden. 

Overvloed en diversiteit

Met complexen voor beurzen en congressen in de meest exclusieve special venues onderscheidt het aanbod aan eventinfrastructuren in de provincie Luik zich door zijn overvloed en diversiteit. En het aanbod wordt alsmaar groter en professioneler...

Luik heeft er een nieuwe evenementensite bij: het Bocholtz. Met zijn 5 ontvangstruimtes verdeeld over een totale oppervlakte van 1.000 m², is dit vroegere hotel met renaissancestijl, gelegen in het historische hart van de Vurige Stad, het ideale kader voor stijlvolle evenementen tot 800 personen. Dit nieuwe adres wordt beheerd door eventbureau SWIM, dat eveneens Le Cadran beheert, ofwel uitgestrekte ondergrondse ruimtes (3 moduleerbare zalen verdeeld over 2.800 m²) in het stadscentrum, die werden omgetoverd tot een unieke plek die plaats kan bieden aan maximaal 1500 personen.

Het Manoir de Lébioles ligt op de hoogten van Spa en heeft sinds oktober 2017 een nieuwe chef-kok in zijn gastronomisch restaurant tewerkgesteld. Laurent Leveillé kan zich beroemen op zijn ervaring in sterrenrestaurants en laat de producten van deze mooie streek goed uitkomen. Dit hotel, dat volledig kan worden afgehuurd, biedt een combinatie van luxueuze sfeer, charme van weleer en eersteklas service, en legt met zijn 16 suites en 2 vergaderzalen de nadruk op een persoonlijke ontvangst en een kwaliteitsvol verblijf.

La Fabrik, een oud industrieel gebouw dat zijn typische architectuur heeft weten te bewaren, is een gezellige plek voor evenementen van allerlei aard. Deze plek van ontmoetingen, menselijke relaties en artistieke en culturele ontdekkingen in Herstal, vlak bij Luik, is eenvoudig bereikbaar en stelt een oppervlakte tot uw beschikking van 20.000 m² indoor en outdoor. In de 4 zalen kunnen allerlei soorten MICE-evenementen plaatsvinden, gaande van zakendiners in besloten kring tot cocktailparty's voor 2.000 personen. 

De provincie Luik, uitvalsbasis voor teambuildings en incentives

De provincie Luik heeft zowel mogelijkheden als experts in teambuildingactiviteiten en incentives te over, onder andere dankzij het Circuit van Spa-Francorchamps en de prachtige Ardense omgeving. Of je nu een racefanaat of natuurliefhebber bent, er is voor ieder wat wils.

De nieuwe Karting van Eupen heeft onlangs zijn oppervlakte uitgebreid van 8.000 naar 10.000 m² en biedt sinds september vorig jaar een piste van 1.100 meter aan! De rest van de infrastructuur werd de laatste 10 jaren eveneens sterk uitgebreid en is nu een ultramoderne eventlocatie geworden, met zijn Bar & Bistro en verschillende zalen voor evenementen of vergaderingen. Maar het teambuildingaanbod stopt niet bij karting. Wat zou u bijvoorbeeld zeggen van een ritje met de Vespa, een drone besturen, banden vervangen, een cocktail-workshop, een bezoek aan de stad Eupen,...? Alles is mogelijk.

Exploraid stelt zijn ervaring, ideeën en logistiek reeds 26 jaar tot uw dienst om unieke en verrassende evenementen te kunnen organiseren. Op basis van uw wensen, behoeften en budget, beveelt het eventbureau de ideale formule aan voor al uw activiteiten, zoals incentives, teambuildings, personeelsfeestjes, gezinsdagen, galabals, communicatie-evenementen, enz. 

Het eventbureau Evasion Sport is gespecialiseerd in het ontwikkelen en leiden van originele sportactiviteiten en legt de nadruk op weinig beoefende sporten en/of nieuwe sporten, zoals freejump, vrije vallen in alle veiligheid; voetbaldarts, darts vanaf 6 meter hoog; Bonground, een stuiterend oppervlak voor volleybal- of badmintonmatches... en dit voor elke gelegenheid, teambuildings, sportdagen, gezinsdagen, enz. U kunt kiezen uit meer dan 20 activiteiten onder begeleiding van gediplomeerde monitoren of u kunt uw activiteit op maat samenstellen, aangepast aan het soort evenement. Evasion Sport laat de activiteit plaatsvinden op de plek waar u het wenst.

Weventures, dat 3 jaar geleden werd opgericht, is een creatieve en dynamische start-up gespecialiseerd in het organiseren van teambuildings, incentives en bedrijfsevenementen. Het meertalige team ontwerpt, samen met u, uw project op basis van uw behoeften en budget. Het eventbureau beschikt eveneens over een groene zone van 10.000 m² voor onder andere personeelsfeestjes, vip-dagen, residentiële seminaries met maaltijd, en overnachtingen. 

CVB Liège-Spa BusinessLand

Candice Michot en Souad Mimouni

Tel.: +32 (0)4 237 95 85

    +32 (0)4 230 69 66

candice.michot@provincedeliege.be

souad.mimouni@provincedeliege.be

mice.liegetourisme.be

Meer van Fédération du Tourisme de la Province de Liège Weventures :

Fédération du Tourisme de la Province de Liège