Event Agencies

Mar 1, 2021, 13:41
Naturing teams - Ecco La Luna begeleidt teams in de natuur

Naturing teams - Ecco La Luna begeleidt teams in de natuur

21 januari 2021

Met ‘Naturing Teams’ lanceert Ecco La Luna een nieuw learning & development programma voor teams. Dit helpt bedrijven om de dynamieken binnen hun teams in kaart te brengen en te verbeteren. Het unieke is dat dit vijfdaagse traject volledig in de natuur plaatsvindt. Geert Debusschere van Ecco La Luna legt uit…

Het nieuwe programma ‘Naturing Teams’ is een logische stap in de evolutie van Team development specialist Ecco La Luna. Geert Debusschere: “De laatste tien jaar hebben we heel wat tijd geïnvesteerd in het volgen van opleidingen bij Centrum Open Mind omtrent systemisch werken, dus over het functioneren van mensen binnen hun context. Daarnaast heb ik twee jaar geleden bij het Agentschap Bos & Natuur ook een opleiding Natuurcoaching gevolgd, wat voor ons ook past binnen de trend van meer duurzaamheid en ecologie. Natuurcoaching is een begeleidingsvorm waarbij de natuur eigenlijk optreedt als tweede coach, een spiegel die aan mensen wordt voorgehouden.”

Connectie

Toen de trainers van Agentschap Natuur en Bos de overstap maakten naar NextStep coaching was de tijd rijp voor om systemisch werk en natuur te verbinden in een uniek programma voor teams. “Met ‘Naturing Teams’ willen we groepen van mensen die in eenzelfde bedrijf werken, terug in verbinding gaan brengen met zichzelf, met hun team, met hun bedrijf en de doelstellingen, en hen ook wapenen voor het aanpakken van een crisis. Een crisis is immers niet enkel een bedreiging, maar ook een kans. Dat zien we nu ook met corona. Mensen zijn zichzelf aan het heruitvinden, en dat biedt kansen naar de toekomst toe.” Het programma “Naturing teams” is trouwens niet alleen nu in deze crisisperiode maar ten alle tijden nuttig voor bedrijven.

Vijf dagen in de natuur

Concreet biedt Ecco La Luna en vijfdaags programma aan. “Dit kan als vijf losse dagen, bijvoorbeeld één begeleidingsdag per maand, of als één aaneensluitende vijfdaagse die al dan niet residentieel doorgaat. We beginnen het traject met een intake-gesprek – liefst in de natuur – met de opdrachtgever. Daarin bekijken we wat men precies wil bereiken. Op basis daarvan werken wij dan het programma - dat volledig in de natuur plaatsvindt - meer specifiek uit. We zorgen voor de nodige catering, sanitaire voorzieningen in de buurt en een uitvalsbasis waar men bij noodweer kan gaan schuilen, maar verder is het echt wel de bedoeling dat we de hele dag in de natuur blijven.”

Klaar om te starten

Momenteel is Ecco La Luna uiteraard nog gebonden aan de geldende coronaregels. “Maar bedrijven hoeven niet te aarzelen om reeds contact op te nemen. Het voorbereidende werk kan al in gang gezet worden en ook kunnen we nu al alternatieve vormen van ondersteuning aanbieden voor bedrijven die al een beweging naar meer verbinding wensen te maken. Bovendien kunnen bedrijven voor ‘Naturing Teams’ ook een financiële ondersteuning aanvragen via de KMO-portefeuille van VLAIO”, zo besluit Geert Debusschere.

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/naturing-teams/

Meer van Ecco La Luna :