Event Agencies

Jan 27, 2023, 12:14
Olympische atleten ontsnappen uit de ‘locker room’ van Ecco La Luna

Olympische atleten ontsnappen uit de ‘locker room’ van Ecco La Luna

01 december 2020

In de aanloop naar de Olympische spelen van Tokio had het BOIC voor de atleten een buitenlandse stage gepland. Door de gekende omstandigheden moest deze reis worden afgeblazen. Het BOIC ging op zoek naar een aantal remote activiteiten om toch aan teambuilding te kunnen doen. Ecco La Luna ontwikkelde een online escape room voor de atleten.

“Het BOIC heeft ons gecontacteerd in het kader van hun virtual training camp”, vertelt Hans Vanooteghem van Ecco La Luna. “Normaal gezien trekt men een week naar het buitenland, voor een teambuildingstage met het volledige Team Belgium. Nu kon dat niet doorgaan. Daarom heeft men ons gevraagd een custom-made escapespel te ontwikkelen voor de atleten.”

Virtuele kleedkamer

De escapegame werd ontwikkeld op basis van de app van Ecco La Luna en kreeg als thema ‘escape the lockerroom’. “De spelers zaten dus in een virtuele kleedkamer met een aantal lockers, waarbij elke locker een opdracht bevatte: quizvragen over Japan, een labyrint, maar ook foto- en video-opdrachten met Olympische atleten en medaillewinnaars uit het verleden zoals Evi Van Acker, Jean-Michel Saive en Tia Hellebaut. Door alle opdrachten tot een goed einde te brengen, kon men uiteindelijk ontsnappen uit de kleedkamer.”

Competitief

Uiteindelijk hebben maar liefst 70 atleten aan het spel deelgenomen. “De atleten werden eerst samen via Zoom gebrieft, en daarna gingen ze per team in break-out rooms aan de slag om het spel te spelen. In de app konden ze bovendien de scores en prestaties van de andere teams volgen. Zo werd het competitiegevoel nog wat aangescherpt. Na afloop kwam iedereen terug samen in één grote Zoom-meeting, waar de beste foto’s en video’s werden getoond, en waar natuurlijk ook het podium bekend werd gemaakt. Het was het team met oa. Ann Wauters en Greg Van Avermaet dat het spel wist te winnen. Als toemaatje was er ook nog een videoboodschap van Koning Filip, die alle atleten alvast veel succes toewenste”, aldus Hans Vanooteghem.

Concepten op maat

Hetzelfde spel zal deze week nog een keer gespeeld worden, maar dan met de kaderleden van het BOIC. “Het concept is heel makkelijk aanpasbaar om ook te gebruiken voor andere teams of sportorganisaties”, zo vult Geert Debusschere van Ecco La Luna aan. “Deze case toont aan dat wij met Ecco La Luna concepten op maat kunnen maken, om mensen op een bepaalde manier toch samen te brengen. Voor bedrijven of organisaties die zin hebben in een Kerst- of Nieuwsjaarfeestje  kunnen wij perfect een remote oplossing aanbieden. Daarbij kunnen we de deelnemers een giftbox toesturen met een slotje. Ze moeten dan eerst het spel in teams spelen om hun box te kunnen openen…”

Meer van Ecco La Luna :