Event Agencies

Jan 22, 2022, 10:34
Ecco La Luna verzorgt online teambuildings van A tot Z

Ecco La Luna verzorgt online teambuildings van A tot Z

14 december 2021

Ecco La Luna heeft een gevarieerd aanbod aan online teambuildings. Van pure fun tot uitdagende escape games met puzzels, raadsels, foto- en video-opdrachten. Maar hoe verloopt zo’n online teambuilding nu precies? Geert Debusschere legt uit…

Het afgelopen jaar verzorgde Ecco La Luna meer dan 200 online events, voor in totaal meer dan 13.500 deelnemers. De online teambuildings van Ecco La Luna kunnen worden bijgewoond via een online meetingplatform. Voor het spelelement zelf wordt gebruik gemaakt van een speciaal ontwikkelde mobiele app (wie niet de mogelijkheid heeft een app te installeren, kan gebruik maken van een web-based solution). Dat maakt dat elke deelnemer dus twee toestellen moet voorzien (bijvoorbeeld laptop en smartphone). Het team van Ecco La Luna is steeds aanwezig als host tijdens briefing, spel & wrap-up en voor technische assistentie.

Briefing

Voor een geslaagd digitaal evenement is het belangrijk dat alle deelnemers op voorhand goed gebrieft worden. “Één week voor het evenement bezorgen wij de instructies aan onze contactpersoon bij de klant”, zegt Geert Debusschere. “Hij of zij zorgt ervoor dat deze informatie intern gedeeld wordt met de deelnemers. Dat betekent dat er dus geen gegevens van deelnemers met ons gedeeld moeten worden. We nodigen de deelnemers uit om 5 minuten voor het event start in te loggen in de online meeting. Deelnemers worden in de waiting room gehouden tot het officiële startmoment van het event.”

Assistentie tijdens het spel

In de online meeting worden de deelnemers verwelkomd door de host van Ecco La Luna. “Na een korte introductie geeft onze host een briefing aan de hand van een presentatie met screenshots van de app. Deze briefing duurt ongeveer 10 minuten en op het einde deelt de host de spelcode met de deelnemers. De deelnemers voeren de spelcode in op hun smartphone en de host opent de breakoutrooms. De teams spelen het spel in hun eigen breakoutroom en zien de scores van de andere teams in de app. Tijdens het spel blijft de host  beschikbaar voor assistentie.”

Wrap-up

Als de aftelklok op nul springt, wordt het spel door de host beëindigd. “De breakoutrooms worden afgesloten en alle deelnemers gaan automatisch terug naar de main room. Tijdens zijn wrap-up toont de host een selectie van de beste foto's en video's, en wordt ook het scorebord onthuld. Na het spel bezorgen we de contactpersoon de link naar alle foto's en video's en het online scorebord. Het hier beschreven verloop is de flow voor een standaard game. Maar wij zijn ook gespecialiseerd in het creëren spellen op maat. Deze zijn vaak korter van duur en kunnen als fun-moment geïntegreerd worden in een online conference”, zo besluit Geert Debusschere.

Overtuigd? Neem dan contact op voor de creatie van een format op maat of ga op zoek in het bestaande aanbod online teambuildings van Ecco La Luna:
Around The World: Ga met jouw team op virtuele wereldreis en scoor punten om een volgend vliegticket te bemachtigen!
Codebreaker: Werk samen in groep, leg jullie hints naast elkaar en kraak de code van de computer!
Arctic Survival Escape Game: Test je virtuele overlevingsinstincten in een race tegen de klok!
Ready For Launch Escape Game: Ontrafel alle raadsels om tijdig met jullie raket te ontsnappen van de exploderende Aarde!
Murder Mystery Games: Heb jij voldoende speurderskwaliteiten om de moord op te lossen?
Unlock Your Box: Combineer een fun online teambuilding format met een lekkere aperobox!
Online Workshop Diversiteit & Inclusie: Tijdens deze online workshop schotelen we de deelnemers een aantal teamopdrachten voor waarmee ze aan den lijve kunnen ervaren wat omgaan met diversiteit en inclusie juist inhoudt.

Meer van Ecco La Luna :