Event Agencies

Nov 29, 2022, 19:09
Twee nieuwe concepten bij Ecco La Luna

Twee nieuwe concepten bij Ecco La Luna

08 november 2022

Ecco La Luna blijft investeren en innoveren in zijn aanbod. Zo pakt het agentschap dit najaar uit met twee nieuwe en uitdagende teambuildingformats. Maak kennis met Wind Farm en El Mirador…

Wind Farm is een creatieve teambuilding rond duurzaamheid. Teams krijgen de opdracht om een 'door wind aangedreven apparaat' te bouwen om een gewicht 1 meter van de grond te heffen. Elk team krijgt een box met bouwmaterialen waarmee ze zo efficiënt mogelijk mee aan de slag moeten gaan. Elk onderdeel heeft zijn CO2-voetafdruk en teams willen de totale voetafdruk van hun apparaat uiteraard zo laag mogelijk houden. Eens de teams een werkend aparaat hebben, kunnen ze gaan denken hoe ze kunnen optimaliseren om de voetafdruk zo laag mogeijk te houden.

Na het bouwen begint de “sustainability-challenge” via een app-based game. Tijdens deze challenge werken de teams allerlei vragen en opdrachten af om de CO2-voetafdruk van hun bouwwerk te compenseren. De challenge bestaat zowel uit quizvragen rond duurzaamheid als uit creatieve foto-en video-opdrachten. Tot slot testen we alle bouwwerken en berekenen we de uiteindelijke CO2-voetafdruk. Het team met een werkend apparaat en de laagste CO2-voetafdruk wordt uiteinlelijk uitgeroepen tot winnaar.

Wind Farm is een activiteit van 2 à 2,5 uur in maximaal 20 teams teams van 7 à 8 deelnemers waarbij probleemoplossend denken, creativiteit, gedrevenheid, samenwerking en strategisch denken een belangrijke rol spelen en kan zowel indoor als outdoor doorgaan.

Een ander nieuw concept is El Mirador. In dit spel worden de deelnemers meegenomen naar de wereld van de goudzoekers die de verdwenen Mayastad ‘El Mirador’ op het spoor zijn gekomen. De deelnemende teams vertegenwoordigen een expeditieteam in de Guatemalteekse jungle. Als echte onderzoekers zullen ze een reeks opdrachten tot een goed einde moeten brengen vooraleer ‘El Mirador’ zijn geheimen zal prijsgeven. Het expeditieteam met de beste samenwerking en vlotste communicatie zal uiteindelijk de geheimen van deze stad ontrafelen en het goud kunnen opeisen.

De race naar het goud – die zo’n 1,5 à 2 uur duurt - leidt de deelnemers langs heel wat uitdagende opdrachten en breinbrekers. Het is dus een spel dat best wel wat denkwerk vereist. Maar met vereende krachten zullen de teams deze uitdagingen zeker tot een goed einde brengen. El Mirador werd uitgewerkt als indoor-concept, maar kan evengoed buiten worden gespeeld.

Meer van Ecco La Luna :