Event Agencies

Jan 28, 2021, 6:35
Livecommunicatiegroep Cecoforma, Seauton en Dynamic versterkt haar B2C-segment en breidt uit naar Duitsland

Livecommunicatiegroep Cecoforma, Seauton en Dynamic versterkt haar B2C-segment en breidt uit naar Duitsland

14 januari 2021

Na de fusie, afgelopen september, van het Leuvense bedrijf Seauton met de livecommunicatiegroep Dynamic en Cecoforma, consolideert de Belgische ondernemer Stéphan Uhoda zijn B2C (business-to-consumer)-activiteiten. Op basis van een joint venture (50-50%) bundelt de groep de krachten met de Duitse Explorado-groep om ODYSSEUM te runnen, een wetenschapsmuseum voor kinderen in Keulen.

Explorado Group GmbH is een internationale allrounder op het gebied van ‘out of home edutainment’ en beheert educatieve musea in Keulen, Duisburg en Hamburg en tentoonstellingen in de EXPOHALLE in Oberhausen. Het bedrijf ontwerpt, produceert, verkoopt en exploiteert ook hoogwaardige tentoonstellingen in wetenschapscentra. Tot het portfolio behoren ook blockbusters zoals de Harry Potter- of Star Wars-tentoonstellingen.

Deze Belgisch-Duitse fusie weerspiegelt de wens van de Cecoforma-Dynamic-Seauton-groep om haar positie in de sector van entertainment en communicatie naar het grote publiek te consolideren. Naast haar activiteiten gericht op de organisatie van evenementen en institutionele en bedrijfscommunicatie, is de groep actief in het B2C-segment via verschillende emblematische projecten zoals de tentoonstelling The Smurf Experience en de schaatsbaan op de Luikse kerstmarkt.

“Door samen te werken met de Duitse Explorado-groep kunnen we verder projecten ontwikkelen voor permanente en reizende tentoonstellingen zoals The Smurf Experience”, aldus Stéphan Uhoda, CEO van de Uhoda Group, eigenaar van Cecoforma, Dynamic en Seauton. “Voor mij is het erg belangrijk om betekenis te geven aan onze activiteiten. Dankzij de musea die al door Explorado worden gerund, gaan we onze professionele expertise in het zogenaamde ‘edutainment’, d.w.z. educatief vermaak, verder uitbouwen.

”De coronacrisis heeft wereldwijd zeker invloed gehad op de evenementen- en entertainmentsector in 2020. Toch blijft de Groep vertrouwen hebben in de toekomst en rekent ze erop dat de publieke vraag naar haar activiteiten aanzienlijk zal groeien zodra de gezondheidsomstandigheden een heropening toelaten.