Event Agencies

Feb 21, 2020, 1:43
Luna Lab integreert de smartphone in jouw evenement

Luna Lab integreert de smartphone in jouw evenement

23 april 2019

De smartphone is een deel van onze identiteit geworden. Ecco La Luna gaat hierin nog een stapje verder en ontwikkelde daarom de sub-brand Luna Lab, dat als slogan ‘Let’s go digital’ draagt.

Onder de noemer Luna Lab wil Ecco La Luna de smartphone integreren tijdens bepaalde evenementen. Ecco La Luna zet met Luna Lab in op "digital solutions" waarbij technologie gebruikt wordt om jouw onderneming te ondersteunen op de meest dynamische manier. Deze technologie staat garant voor het stimuleren van interactie, beweging en beleving! Deze digitale weg geeft Ecco La Luna de mogelijkheid om op zo goed als elke uitdaging een antwoord te bieden!

Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn tijdens een proces van onboarding. Nieuwe medewerkers bij een bedrijf kunnen de waarden, de visie en het gebouw van een bedrijf leren kennen aan de hand van een app. Op diezelfde manier kan een nieuwe student in bijvoorbeeld Leuven of Gent zijn campus leren kennen.

De app kan volledig op maat van de klant worden ingevuld. Zo werkte Luna Lab onlangs voor een klant een interactieve verkenning van het vernieuwde Afrikamuseum uit, die volledig geënt was op hun bedrijf. Multiple choice vragen, foto en video-opdrachten, en andere challenges zorgden voor een verfrissende beleving. Via de interactieve toepassing konden gebruikers onmiddellijk feedback geven  over het verloop van de dag en het bezoek aan het Africamuseum.

Ook de Grote Smaaktest, die Radio 2 in Leuven organiseerde, heeft op deze manier met de app gewerkt. De stad Leuven en de verschillende proeflocaties werden helemaal digitaal in kaart gebracht. De directe feedback via de app zorgde voor een pak minder verbeterwerk, wat maakt dat Radio 2  in de toekomst een pak meer luisteraars zal kunnen uitnodigen om deel te nemen.

Ook klantenvenementen en teambuildings in Pairi Daiza en Plopsaland werden al succesvol opgeleukt door Luna Lab.

Daarnaast heeft Luna Lab van Ecco La Luna ook een aantal standaard teambuilding-formats met een digitale component, die zowel indoor als outdoor kunnen worden georganiseerd, zoals thematische stadsspelen zoals Middeleeuws Brugge of de Metro explorer in Brussel, een interactieve quiz of locatie onafhankelijke formats als Level up of Murder Mystery.

De software heeft het voordeel dat men op gps kan werken, maar het kan ook offline, via image recognition. Er kan gespeeld worden op zowel ipads als tablets, maar ook op de smartphone van de deelnemers zelf zodat evenementen met 10.000 bezoekers geen probleem hoeven te vormen.

Ecco La Luna zet met Luna Lab ook volop in op de nieuwste digitale technologieën: escape rooms, drones, virtual reality, robots… alle deze elementen kan men – volledig op maat – in uw event-activiteiten integreren.

Meer van Ecco La Luna :

Ecco La Luna