Audiovisueel

Dec 1, 2020, 10:23
PRG kondigt partnership aan met Brussels Expo

PRG kondigt partnership aan met Brussels Expo

23 november 2015

PRG kondigt een officiële samenwerking aan met Brussels Expo, zonder twijfel één van de grootste evenementenlocaties in België. Brussels Expo organiseert elk jaar bijna 60 beurzen en 90 evenementen binnen de muren van het gigantische terrein. De site bestaat uit 12 impressionante paleizen, waarvan 5 dateren van de Wereldtentoonstelling van 1935, wat de architectuur een bijzondere en unieke toets geeft.

Om steeds aan de eisen van klanten te kunnen blijven voldoen, heeft Brussels Expo recent belangrijke investeringen in de infrastructuur aangekondigd, een 2.0 versie van Paleis 10 en het Auditorium 2000.

"Deze zomer kreeg Paleis 10 een nieuwe look en nu, meer dan ooit, is het de perfecte locatie voor al uw evenementen, gala-avonden of andere B2B diners. PRG werd geselecteerd als audiovisuele partner voor het herdenken van Paleis 10 en het Auditorium 2000 op technisch vlak.” zegt David Boon, General Manager International Business Development voor Brussels Expo. 

“De gerenoveerde ruimtes zijn "ready-to-use" evenementenlocaties geworden, voorzien van een polyvalente technische setup die gebruik maakt van de laatste audio-, licht-, en videotechnologie die de unieke architecturale kwaliteiten van de site in de verf zetten. De waaier aan mogelijke evenementen is gigantisch, met dank aan het modulaire ontwerp van de ruimtes mits een systeem van gordijnen en wanden. Brussels Expo kan meer dan ooit de wensen van klanten voor hun bedrijfsevenement, congres, feest of tentoonstelling van elke grootte vervullen."

"De vraag van Brussels Expo was duidelijk: gebruiksgemak en opties om de zalen moduleerbaar op te delen,” zegt Jens Dewart, PRG Account Manager.

“We zijn begonnen met de structuur van Paleis 10 te herdenken op basis van een installatie van 5 rigging modules, aangesloten op motors. Dit liet ons toe om met de hoogte van het plafond te spelen en verschillende nieuwe sferen te creëren. We hebben ook het balkon van gordijnen voorzien en Japanse panelen geplaatst over de hele hoogte van de zaal, om de configuratie van de zaal te kunnen aanpassen aan de wensen en noden van de klanten. Op technisch vlak hebben we een basiskit voor licht en geluid geplaatst die toelaat om de zaal onmiddellijk in gebruik te nemen, zonder telkens op een installatie van materiaal te moeten rekenen. Het is natuurlijk ook mogelijk om extra AV materiaal te boeken op verzoek. Voor het Auditorium 2000 hebben we een scherm voorzien van 38m dat via een systeem van gordijnen tot 12m verkleind kan worden, evenals een Barco HD20. Daarnaast hebben we ook een technische basiskit voor audio en licht voorzien die het mogelijk maakt om de zaal onmiddellijk te gebruiken."

Voor meer informatie mag u Jens Dewart contacteren op +32 494 35 21 09 of per mail: jdewart@prg.com

www.prg.com

Meer van PRG Belgium :

PRG Belgium

  • Adres: 100 Boulevard du Souverain, 1170 Watermael-Boitsfort
  • Telefoon: +32 (0)2 663 21 80
  • E-mail: info@be.prg.com
  • Website: www.prg.com