Audiovisueel

Oct 21, 2021, 14:31
European Business Summit en Auvicom: een geslaagde samenwerking

European Business Summit en Auvicom: een geslaagde samenwerking

02 juni 2015

Op 6 en 7 mei organiseerden het Verbond van Belgische Ondernemingen en BUSINESSEUROPE in het Brusselse Egmontpaleis de European Business Summit 2015. Auvicom verzorgde de volledige audiovisuele omkadering van deze Europese topconferentie. Samen met Marco Lucaccioni, de coördinator van EBSummit, Arnaud Thysen, General Manager van EBSummit, en Frédérique Duc, technisch verantwoordelijke van het Egmontpaleis, blikt Auvicom we terug op een succesvolle samenwerking.

Hoe kunt u de European Business Summit best omschrijven?

Marco Lucaccioni, Coordination Manager EBSummit - CEO Best of Events: "De European Business Summit is een initiatief van BUSINESSEUROPE en de Vereniging van Belgische Ondernemingen (VBO). Het is dé ontmoetingsplaats bij uitstek voor Europese bedrijfsleiders en beleidsmakers. Daarnaast is dit event ook een uniek platform om te lobbyen."

"De EBS plaatst de voornaamste prioriteiten van Europa in de schijnwerpers door een platform te bieden waar over cruciale thema's als economische groei en welzijn wordt gedebatteerd", weet Arnaud Thysen, General Manager van EBS. "Het centrale thema van de EBS 2015 is 'Europe 4.0 Delivering a vision for the future of Europe'."

Wie neemt eraan deel?

Marco Lucaccioni: "De EBS is aan zijn 15de editie toe en is vandaag meer dan ooit het grootste onafhankelijke forum voor bedrijfsleiders, politici, denktanks, de burgermaatschappij en de universiteiten. Deze editie van de EBS 2015 telde 2300 deelnemers, onder wie 155 sprekers, en er werden meer dan 50 sessies georganiseerd. De aanwezigheid van 250 journalisten vertelt genoeg over de impact van het evenement. Ook de nieuwe Commissie reageerde positief en stuurde 10 eurocommissarissen, van wie drie vicevoorzitters en ook de voorzitter van het Europees Parlement."

Arnaud Thysen: "Om elke deelnemende groep het woord te geven in het debat, hebben we wetgevers en influencers bijeengebracht met sterk uiteenlopende standpunten".

Waarvoor bent u verantwoordelijk op dit event?

Marco Lucaccioni: "Ik ben verantwoordelijk voor de keuze van de leveranciers en de algemene organisatie van de EBS 2015 in het Egmontpaleis. Bovendien fungeer ik als 'logistic manager' vóór, tijdens en na het event."

Frédérique Duc, technisch verantwoordelijke Egmontpaleis: "Ik sta in voor alles wat te maken heeft met het beheer. Ik doe de technische opvolging, verzorg de link tussen bijvoorbeeld Buitenlandse Zaken en de EBS, de aanvragen die via internet binnenlopen, de streaming, wat wel en niet mag gebeuren, enz."

Welke zijn de technische uitdagingen van dit event?

Frédérique Duc: "Om te beginnen moet u weten dat het energieverbruik voor dergelijke evenementen heel hoog ligt. Bovendien hadden we niet bijster veel tijd om de technische montage voor elkaar te krijgen. Er is de streaming, de onderling verbonden zalen,... Dit is ongetwijfeld het grootste event dat ik persoonlijk al heb georganiseerd in het Egmontpaleis. Voor dergelijke events kun je niet met het eerste het beste bedrijf in zee gaan."

Vandaar de keuze voor Auvicom?

Frédérique Duc: "Klopt. Ik heb aangeraden om Auvicom in te schakelen. Er zijn niet zo veel bedrijven die events van deze omvang aankunnen. Met Auvicom was ik er zeker van dat alles vlot zou verlopen."

Marco Lucaccioni: "De keuze lag eigenlijk voor de hand: Auvicom stond op de lijst met erkende partners van het Egmontpaleis en ikzelf was bijzonder tevreden over mijn eerdere samenwerking met Auvicom voor andere events."

Waar zit volgens u de meerwaarde van Auvicom?

Frédérique Duc: "Wij stellen het erg op prijs dat Auvicom ter plaatse komt. De echte meerwaarde van Auvicom is dat het professionals zijn."

Marco Lucaccioni: "Dat kan ik alleen maar beamen. De ernst, de professionele aanpak en de snelle respons zijn onbetwistbare troeven. Auvicom beschikt trouwens ook over een team dat het Egmontpaleis door en door kent. En Stefan Roosens is een fantastische account.

Frédérique Duc: "Alles is tijdig klaar en volgens de afspraken. En alles verloopt in een gemoedelijke sfeer. Met Auvicom samenwerken is echt een plezier".

www.auvicom.be

Meer van Auvicom :