Audiovisueel

May 20, 2022, 8:38
Auvicom @ BIFFF 2016: een fantastische samenwerking

Auvicom @ BIFFF 2016: een fantastische samenwerking

03 mei 2016

Sinds het succesvolle Brussels International Fantastic Film Festival plaatsvindt in de indrukwekkende gebouwen van Tour & Taxis, kan de organisatie het niet langer zelf allemaal bolwerken. Vandaar dat beroep werd gedaan op de specialisten van Auvicom om een perfecte dolby surround in de grote zaal te installeren. “De samenwerking verloopt super”, vertelt Guy Delmote van BIFFF. “Auvicom levert hoge kwaliteit aan scherpe prijzen. Op het gebied van geluid zijn de technici echt top.”  

Kunt u ons vertellen wat uw rol is in het hele evenement?

Guy Delmote: “Ik ben met het festival gestart samen met mijn broer Georges, met Annie en Freddy Bozzo en Gigi Etienne. Ikzelf hou me bezig met alles wat te maken heeft met logistiek, promotie, publicaties, sponsoring, communicatie en internationale activiteiten.”

Welk soort festival is dit en welk thema staat centraal?

Guy Delmote: “We stellen ongeveer 140 films voor. Stuk voor stuk fantastische films. Zo hebben we epische prenten, sprookjesfilms, surrealistische films, 7de spoor, ... We hebben zelfs de gerestaureerde versie van E.T. getoond, want dat is duidelijk een film die niet alleen een hele generatie heeft beïnvloed, maar die ook aantoont dat de fantastische film bedoeld is voor elk publiek. Natuurlijk zitten er ook veel films tussen die doen huiveren. Veel mensen zijn daar fan van! Maar op het BIFFF voelt zelfs de bangste wezel zich op z’n gemak. Door de geweldige sfeer vergeet je zelfs de lastigste momenten. Ik denk dan meteen aan de Passage 44, waar een van de zaaldeuren open bleef staan waardoor het licht in de zaal binnendrong en de mensen riepen ‘De deur!’ Als kijkers nu in een film een deur zien openstaan, roepen ze ‘De deur!’”

Waarom koos u ervoor om met Auvicom samen te werken?

Guy Delmote: “In de beginjaren deden we alles zelf. In de Passage 44 was dat een haalbare kaart, maar toen we verhuisden naar Tour & Taxis hadden we echte specialisten nodig. Er was namelijk niets van infrastructuur aanwezig. Vandaar dat we in zee gingen met Auvicom. De BOZAR heeft een goede infrastructuur, maar we hebben hier veel minder dagen om alles te installeren. Op het gebied van geluid zijn de technici van Auvicom top. Zij installeerden een perfecte dolby surround in de grote zaal.”

Bent u tevreden over de samenwerking?

Guy Delmote: “Niet alleen is hun werk correct, net als de bar-, onthaal- en securityteams zijn ze ook nog ‘s sympathiek. Door de jaren heen zijn de mensen van Auvicom deel gaan uitmaken van de familie.”

Wat is de meerwaarde van Auvicom?

Guy Delmote: “Voor een internationaal festival hebben we een relatief klein budget. We proberen de kosten dus laag mogelijk te houden en streven naar een zo groot mogelijk rendement. Auvicom beantwoordt aan die twee eisen: het is een bedrijf dat een hoge kwaliteit levert en scherpe prijzen hanteert!”

www.auvicom.be

Meer van Auvicom :