Vaste & tijdelijke locaties

May 31, 2020, 17:15
Kursaal Classics krijgt kwaliteitsinjectie

Kursaal Classics krijgt kwaliteitsinjectie

03 juli 2017

Het Kursaal heeft de concerten bekend gemaakt voor het nieuwe seizoen van de reeks Kursaal Classics. Er zijn in totaal vier klassieke concerten met drie verschillende orkesten. De kwantiteit werd aangepast, maar het Kursaal kiest voor nog meer kwaliteit. Een nieuwe partner binnen de reeks is het Symfonieorkest Vlaanderen.

Kwaliteitsinjectie

Het Kursaal heeft de concerten bekend gemaakt voor het nieuwe seizoen van de reeks Kursaal Classics. Er zijn in totaal vier klassieke concerten met drie verschillende orkesten. Twee keer het Belgian National Orchestra, de European Philharmonia en de nieuwkomer Symfonie Orkest Vlaanderen. Er zijn minder concerten dan vorig seizoen, maar nog meer kwaliteit neemt dit seizoen de bovenhand.

European Philharmonia

Op 5 november opent de European Philharmonia met het beroemde vioolconcerto dat Beethoven creëerde in 1806 in Wenen. Het werd door hemzelf op vraag van Muzio Clementi herschreven in een versie voor piano. Deze versie werd pas in de vorige eeuw voor de eerste keer uitgevoerd en werd nog nooit eerder voor het grote publiek opgevoerd in België. Het grote nieuwjaarsconcert vindt dit jaar plaats op 14 januari.

Belgian National Orchestra

De Belgian National Orchestra blijft een vaste waarde in het Kursaal. Op 16 december wordt het een blij weerzien voor Marin Alsop en Lukáš Vondráček, want de Tsjechische pianist won in 2016 de Koningin Elisabethwedstrijd met Alsop aan het hoofd van het NOB. Naast Rachmaninovs über romantische Tweede pianoconcerto horen we ook het werk dat John Adams speciaal voor de bevriende dirigent schreef.

Symfonie Orkest Vlaanderen

Het Symfonie Orkest Vlaanderen is voor het eerst opgenomen in Kursaal Classics. Een repertoireconcert met de Peer Gynt-Suites van Grieg, alsook het eerste pianoconcerto van Beethoven. Het Symfonie Orkest Vlaanderen gaat met dit project op tournee doorheen Engeland om te eindigen in Vlaanderen.

Tickets en info

Huidige abonnees kunnen vanaf maandag 3 juli tot vrijdag 4 augustus hun bestaande abonnement verlengen bij de toeristische dienst. Ook nieuwe abonnementen op vrije plaatsen kunnen reeds aangekocht worden. Losse tickets voor één van de vier concerten zijn eveneens te koop aan de balie of via:

www.kursaaloostende.be

Meer van Kursaal Oostende :