Vaste & tijdelijke locaties

Apr 28, 2024, 5:34
Kursaal Oostende wordt enkele dagen ‘Open Huis’

Kursaal Oostende wordt enkele dagen ‘Open Huis’

19 februari 2020

De eerste opendeurdag in het kader van 15 jaar Kursaal is reeds gepasseerd. Bijna 2.000 mensen kwamen een kijkje nemen in de verschillende zalen. De volgende editie vindt plaats op zondag 21 juni. Om tussendoor nog meer mensen de kans te geven om het gebouw gratis te bezoeken fungeert het Kursaal van 24 tot 27 februari als 'Open Huis'.

Het Kursaal als museum

Kursaal Oostende opent de deuren van 24 tot 27 februari. De bezoekers kunnen vrij rondlopen in de Inkomhal, de Erehal, het Auditorium en de Delvauxzaal. Op die manier kunnen de mensen op een rustige manier en op eigen tempo kennis maken met de architectuur en de mooie kunstwerken in het gebouw. Het Kursaal fungeert dus vier dagen lang als museum.

Kunstroute met chatbot

Om wat meer uitleg te krijgen over de kunstwerken, de geschiedenis en de architectuur is er een leuke interactieve wandeling beschikbaar. De Kursaal Kunstroute is een wandeling in en rond het Kursaal met Facebook Messenger als gids. De chatbot geeft niet enkel routeaanwijzingen, maar zorgt aan de hand van tekst, foto en video ook voor inhoudelijke info over de verschillende werken. Er zijn in totaal 11 stops en de tour is volledig gratis. De meeste werken zijn binnen in het Kursaal te bezichtigen, maar de tour eindigt buiten. Het is ook een hele leuke gezinsuitstap om uw (klein)kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met dit iconisch gebouw.

Praktisch:

- Van maandag 24 tot en met donderdag 27 februari 2020
- Openingsuren: van 10.00 uur - 17.00 uur
- Ingang: de hoofdingang van het Kursaal (Monacoplein)
- Gratis toegang

Meer van Kursaal Oostende :