Vaste & tijdelijke locaties

Oct 2, 2023, 13:43
Kursaal Oostende staat voor drukke maand juni

Kursaal Oostende staat voor drukke maand juni

01 juni 2018

Juni wordt een drukke maand in Kursaal Oostende. Met onder andere Wouter Deprez, Joe Bonamassa en Stan Van Samang zijn er in totaal 8 optredens. Van 6 tot 16 juni vindt tevens het EK Bridge plaats in het volledige gebouw. Het Kursaal ontvangt in totaal meer dan 25.000 bezoekers. 

Internationale toppers

Op zondag 10 juni brengt bluesrock legende Joe Bonamassa een zinderend live concert. In april vorig jaar stond hij nog in een zo goed als uitverkochte Lotto Arena in Antwerpen en nu komt hij exclusief naar Oostende. De laatste tickets voor beide heren zijn nu te koop.   

Divers programma

Kursaal Oostende pakt ook uit met een sterk programma van eigen bodem. Wouter Deprez brengt op 1 en 2 juni zijn show ‘Levend & Vers’ speciaal voor Oostende in het West-Vlaams. Beide shows zijn helemaal uitverkocht.

Op vrijdag 22 juni is het tijd voor een ode aan ‘The King’. ‘Elvis The Musical’ is een spetterende muzikale terugblik op het leven van Elvis Presley met een volledige live band.

Freddie Mercury, een ander muzikaal icoon wordt op zondag 24 juni herdacht met ‘I Want to Break Free’, een grootse theatershow. Stan Van Samang is op dit moment één van de best verkopende Belgische artiesten. Op zaterdag 23 juni trekt hij opnieuw naar de Stad aan Zee met zijn succesvolle Vlaamse tournee.

De maand wordt afgesloten met een feest voor de carrière van Rob de Nijs. De sympathieke Noorderbuur wordt dit jaar 75 en brengt op zaterdag 30 juni een groot jubileumconcert. De laatste tickets voor de optredens in juni zijn te boeken via kursaaloostende.be of in Toerisme Oostende.

Economische impact

De vele concerten zorgen voor een economische impact op de stad. Bij voorstellingen op zondag of in de week blijft gemiddeld 15% van de bezoekers overnachten in een hotel. Tijdens het weekend is dat 33%. Het aantal restaurantbezoeken voor of na het concert bedraagt gemiddeld 40% in het weekend en 18% in de week.

Kampioenschap Bridge

Oostende is van 6 tot en met 16 juni 2018 opnieuw de gaststad voor het Europees kampioenschap Bridge Teams. Het EK werd al twee keer in het Kursaal georganiseerd en was toen telkens goed voor meer dan 12.000 overnachtingen. Elke dag komen bijna 1000 spelers van over heel Europa naar het Kursaal.

Kalender en tickets

Copyright foto's: Dieter Dewulf

www.kursaaloostende.be

Meer van Kursaal Oostende :