Vaste & tijdelijke locaties

Jul 21, 2019, 15:06
Kursaal Oostende brengt magisch sprookje op ijs

Kursaal Oostende brengt magisch sprookje op ijs

07 december 2017

Kursaal Oostende staat erom bekend elke zomer een internationaal spektakel naar de Stad aan Zee te halen. Deze keer pakt het Kursaal ook uit in de kerstperiode met het sprookje Alice in Wonderland on Ice. Het belooft een unieke familievoorstelling te worden met internationale kunstschaatsers.

Burgemeester Johan Vande Lanotte is enthousiast: 'We willen met het Kursaal ook in de winterperiode zorgen voor een totaalspektakel. Ik ben dan ook fier dat we met deze 'Alice in Wonderland' op een mooie en kwalitatieve manier het winteraanbod in Oostende kunnen vervolledigen.' Bovendien is deze voorstelling uniek in België. Zo wordt de scène omgetoverd tot een feeërieke ijspiste met projecties op en rond het ijs. De shows vinden plaats op 27 en 28 december 2017.

Een ijspiste in het Kursaal

Er wordt een grote piste aangelegd bestaande uit synthetische ijsplaten. “Voor een echte ijspiste hebben we 2 dagen nodig om het ijs te bevriezen. Door het drukke programma in het Kursaal hebben we die dagen niet vrij. Een synthetische ijspiste is milieuvriendelijker en voor de kunstschaatsers maakt dit geen groot verschil omdat de kwaliteit van deze platen ondertussen het echte ijs zo goed als evenaart,” zegt adjunct-directeur Gwendoline Nys.

Verhaal

Het verhaal dateert uit 1865 en werd geschreven als modern sprookje door Lewis Carroll. Het is een verhaal waarin de ene gekke gebeurtenis door de andere wordt opgevolgd. Op een dag zit Alice samen met haar zus aan een meertje en ziet ze plots een pratend, wit, gekleed konijn voorbij rennen. Nieuwsgierige Alice gaat in de achtervolging, duikt het konijn achterna en na een lange val door het konijnenhol valt ze neer op de grond. Via een deurtje komt ze terecht in Wonderland en vanaf daar begint haar avontuur...

Het verhaal werd in de loop der jaren al verschillende keren verfilmd, als musical op het podium gebracht en door diverse schrijvers herschreven.

Wie krijgen we allemaal te zien en te horen?

In deze productie zijn maar liefst 25 internationale kunstschaatsers aan het werk te zien. Het gaat om een Russische productie, maar met Engels gesproken dialogen. “Wij hebben beslist om de dialogen te vertalen in het Nederlands en deze te laten inspreken door onder andere Jan Schepens. Zijn stem zal te herkennen zijn bij de Gekke Hoedenmaker, de Kletskoekkat en het Witte Konijn. Céline Verbeeck, gekend uit De Nachtwacht, is de vertelstem van Alice. Omdat het belangrijk is om het verhaal op elke leeftijd te kunnen begrijpen vonden we het heel belangrijk om alles te vertalen. De liedjes blijven in de oorspronkelijke Engelse versie en er komt een projectie met de vertaling in het Frans. Het is de combinatie van de mooie kostuums, de dialogen, het kunstschaatsen van hoog niveau en de indrukwekkende decorprojecties die zowel jong en oud gaan meeslepen in het gekke verhaal van Alice,” aldus Gwendoline Nys.

Praktisch

Er zijn voorstellingen op 27 en 28 december om 16.00 uur. Door het grote succes is er een extra show in verkoop geplaatst op 28 december om 11.00 uur. De prijzen variëren tussen 19,50 en 43 euro. Kinderen tot 12 jaar genieten van 25% korting. Upgrades zoals de “wonder seats” en het arrangement “Winter in het Park” maken een dagje Oostende compleet. Beide upgrades kosten elk 20 euro.

www.kursaaloostende.be

Meer van Kursaal Oostende :