Vaste & tijdelijke locaties

Jan 22, 2022, 10:18
Kursaal Oostende blijft 1,5 jaar langer open, verbouwing start in 2024

Kursaal Oostende blijft 1,5 jaar langer open, verbouwing start in 2024

08 december 2021

Een jaar geleden kondigde Kursaal Oostende grote verbouwingen aan: het huidige auditorium wordt getransformeerd tot een multifunctionele ruimte die makkelijk omgevormd kan worden van concertzaal met een staand publiek naar theaterzaal en omgekeerd. Om onder andere tegemoet te komen aan de grote nood van programmatoren naar meer vrije data, werd beslist die verbouwingen op te schuiven naar januari 2024.

Een multifunctionele zaal is de toekomst voor een reeds bloeiend Kursaal. Een zaal die door middel van een ingenieus technisch systeem in een handomdraai kan omgebouwd worden van een klassieke theaterzaal met 2.030 seats naar een concertzaal van minstens 3.150 personen, een combinatie van zittend en staand publiek. Hierdoor kan Oostende een nieuw type bands en publiek aantrekken.

 “De ambities van Oostende en het Kursaal voor komende jaren zijn groot”, aldus burgemeester Bart Tommelein. “Het innovatieve project van een makkelijk aanpasbare zaal past perfect in dat plaatje. We gaan onze grote verbouwingsplannen komende maanden verder uitwerken en optimaliseren zodat we bij de heropening in januari 2025 helemaal klaar staan. Het nieuwe Kursaal wordt meer dan ooit de Belgische hotspot voor cultuur, entertainment en events.”

Kursaal Oostende blijft dus zowel dit seizoen (2021 – 2022), zodra het terug mag, als volgend seizoen (2022 – 2023) op volle kracht draaien. De agenda voor volgend seizoen loopt ondertussen ook aardig vol. Programmatoren en organisatoren die hun agenda willen claimen in de concertagenda van Kursaal kunnen terecht bij Gwen Nys.

Alle info over de verbouwingen vind je op www.kursaaloostende.be/nl/verbouwingen

Meer van Kursaal Oostende :