Vaste & tijdelijke locaties

Jun 21, 2018, 18:26
Tweede editie van het Vijverkafee pakt uit met heel wat nieuwigheden

Tweede editie van het Vijverkafee pakt uit met heel wat nieuwigheden

03 juli 2017

Van boomhutrestaurant tot zoute wafels

Op 3 juli 2017 opende het Vijverkafee opnieuw de deuren en dit voor twee maanden. Geen mainstream pop-up bar maar een authentiek én gezellig geheel van bijzondere belevingen in een uniek park van twee hectare. Van boomhutrestaurant, zoute wafels, thema-avonden tot een groene boulevard van ambachtslui, kunstenaars en straatmuzikanten... elk bezoek aan het Vijverkafee belooft een nieuwe ontdekkingsreis te worden.

232017vijverkafee siteIn een wereld van verandering zijn consumenten niet langer onder de indruk van een klassiek diner of horeca-concept. “En daarom gooien we het volledig over een andere boeg”, opent initiatiefnemer Bart Claes enthousiast, “meer van hetzelfde werkt al lang niet meer. Samen met mijn dochter Tiene geloof ik heel erg in een toekomst van authentieke en ongedwongen belevingen boven mainstream. Na het overdonderende succes van vorig jaar, hebben we het concept van ons Vijverkafee dan ook verbeterd én stevig uitgebreid”.

Van boomhutrestaurant tot zoute wafels

Het idyllische park met vijver met luie ligstoelen, zalige schaduwplekjes en originele food & drink concepten wordt dit jaar aangevuld met heel wat nieuwigheden. Het boomrestaurant ‘Moules & Poules’ bijvoorbeeld, waar elke avond een beperkt aantal gasten verwend wordt met mosselen en kip in de meest pure vorm. Of de foodtrailer ‘Just Waffles’, waar je de meest verrassende smaken kan proeven tussen een broodje van zoute en kruidige wafels, een trend die overwaait vanuit New York. Bij het binnenkomen passeer je trouwens langs een groene boulevard van ambachtslui, kunstenaars en straatmuzikanten die gedurende twee maanden hun atelier verplaatsen naar het Vijverkafee.

“We trekken ook voluit de ecologische kaart”, geeft Bart Claes nog mee, “Voor onze structuren hebben we maximaal met organische en natuurlijke materialen gewerkt.

En elke vrijdag staat in het teken van één specifiek thema: van Lindy Hop - een dans gegroeid uit de jaren ’30 die vandaag aan een stevige opmars bezig is-, verschillende lokale bands, muzikanten en DJ’s , Zomervalentijn, tot jazz- en blues avonden. Om het muziekverhaal extra diepgang te geven is er dit jaar spontaan een werkgroep van vrijwilligers ontstaan die op heel regelmatige basis de kopen bij elkaar hebben gestoken.”

Back to basics mét economische insteek

Naast het Vijverkafee is Bart Claes ook zaakvoerder van ‘t Driessent, de Barrier en het cateringbedrijf Gustus. 'Waarom dit extra initiatief?' vraag je je misschien af.

“Ik geloof heel hard in een ‘back-to-basicsverhaal’: mensen kiezen doelbewust om in een ongedwongen sfeer te genieten van lekker eten én elkaars gezelschap. Iets wat je in een stijve en formele setting moeilijk kan creëren. Daarnaast zoek ik als ondernemer ook steeds nieuwe manieren om het financiële plaatje rond te krijgen. Ons park van twee hectare werd voorheen tijdens de zomerperiode vooral in de weekends geboekt voor allerlei feesten, maar ook tijdens de week lopen vaste kosten als onderhoud, elektriciteit, water, … natuurlijk op. Met het Vijverkafee stellen we het nu tijdens de week open voor het publiek en dit geeft ons heel wat extra werkpotentieel. Maar ik maak mij geen illusies … het zal weer een serieuze uitdaging worden om het allemaal in goede banen te leiden deze zomer”, besluit Bart Claes met de glimlach.

Over het Vijverkafee

Van maandag 3 juli tot en met vrijdag 1 september kan je alle weekdagen van 16u tot 24u het Vijverkafee bezoeken. De toegang is gratis. Ook voor kinderen is een eigen plekje voorzien om te ravotten. Het volledige programma vind je hier

Meer informatie

Bart Claes - Organisator het Vijverkafee
GSM: 0475 60 16 47

E-mail: info@hetvijverhuis.be

www.hetvijverhuis.be