Vaste & tijdelijke locaties

Jun 21, 2018, 18:33
Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts opent nieuw hotel vlakbij Brussels Airport

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts opent nieuw hotel vlakbij Brussels Airport

04 juli 2017

Park Inn by Radisson Brussels Airport feestelijk geopend op z’n ‘luchthavens’

Op 30 juni 2017 vond de feestelijke Grand Opening van het nieuwe Park Inn by Radisson hotel in Diegem plaats, 3 maanden nadat het hotel openging. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts huldigde het hotel officieel in. Het thema van ontdekkingsreizigers waarrond het hotel is opgebouwd, werd die avond doorgetrokken: het hotel nam de aanwezigen mee op een ontdekkingsreis langs foodtrucks, massages en muziek door straatmuzikanten.

Het Park Inn by Radisson hotel Brussels Airport, een voormalig kantoorgebouw omgevormd tot het eerste hotel van de nieuwe generatie, is het resultaat van een samenwerking tussen de Rezidor Hotel Group en de Belgische vastgoedontwikkelaar Upgrade Estate, voornamelijk bekend van studentenhuisvester Upkot.

Van hotel tot luchthaven

Check-in, veiligheidscontrole, instapkaart afgeven,…: gasten waanden zich gisteren op de Grand Opening van het nieuwe Park Inn by Radisson hotel in Diegem op de luchthaven. Ontspannen voor de vlucht (lees: de officiële inhuldiging) kon op verschillende manieren: barbiers trimden baarden, masseuses maakten schouders los en schoonheidsspecialistes voorzagen nagels van frisse zomertinten. De live-inn room werd zelfs omgetoverd in een ware Exclusive Airport Lounge. Filosofie achter dit alles: Park Inn trekt de kaart van ontspanning, dankzij haar ligging vlakbij de luchthaven.

De zomerse cocktailbar en de straatmuzikanten maakten de vakantiestemming in Diegem compleet. Tineke de Wit, General Manager van Park Inn by Radisson Brussels Airport: „We wilden onze gasten meenemen op een ontdekkingsreis: hen het hotel laten ontdekken en hen een ontspannende avond bieden, net zoals we onze gasten een rustgevende tijd willen bezorgen wanneer ze weg van huis zijn voor zaken of op reis vertrekken.” Daarna was het tijd voor de officiële ’take-off’: Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts huldigde het hotel officieel in. Ook burgemeester van Machelen-Diegem, Jean-Pierre De Groef woonde de opening bij. Daarnaast kreeg het hotel op de avond zelf ook de officiële erkenning van drie sterren Superior hotel van Toerisme Vlaanderen. Afsluiten deden de gasten met een zomerse foodmarket, inclusief gin-tonicbar.

Nieuwe hotelgeneratie

Het nieuwe Park Inn by Radisson hotel bij Brussels Airport is het eerste hotel van een nieuwe generatie. Créneau International, bekend van zijn ontwerpen voor onder meer Tomorrowland, Coca-Cola en O’Neill, zorgde voor de trendy inrichting. Het hotel staat volledig in het thema van ontdekkingsreizigers, een knipoog naar de locatie. De donkere houtsoorten, aardetinten en donkergroene kleuren zorgen voor een avontuurlijke uitstraling. Ook duurzaamheid was belangrijk in het ontwerp: zonnepanelen op het dak voorzien het hotel van energie en voor de toiletten wordt regenwater gebruikt om waterverspilling te beperken. In het hotel is bovendien ook een restaurant gelegen: met het RGB Grillrestaurant heeft de buurt van de luchthaven er een hip eetadresje bij.

Kantoorgebouw werd hotel

Het Park Inn by Radisson hotel in Diegem is het resultaat van een samenwerking tussen de Rezidor Hotel Group en Upgrade Estate. Upgrade Estate is een Belgische vastgoedontwikkelaar en één van de marktleiders in het Belgische studentensegment met haar merk Upkot. Het baat voor 275 miljoen euro studentenvastgoed uit. Met het nieuwe hotel willen Nele Van Damme en Koenraad Belsack, CEO’s van Upgrade Estate, en Tom Van Damme, CIO van Upgrade Estate, het bestaande hotelvacuüm in het middensegment in de omgeving rond Brussels Airport opvullen. Belsack: "We willen ons verder verdiepen in de hotelwereld en dit is onze eerste stap in de ontwikkeling van hotels. Het Park Inn by Radisson hotel, dat voorheen een kantoorgebouw was, is een toonbeeld van hoe we bestaande gebouwen een nieuwe en duurzame bestemming kunnen geven. De samenwerking met de Rezidor Hotel Group willen we dan ook in de toekomst verder uitbreiden.”

De Rezidor Hotel Group is één van de meest dynamische en grootste hotelketens ter wereld, met een hoofdzetel in Brussel. De keten is actief in 110 landen en baat 1370 hotels en 220 000 kamers uit. Tot dezelfde keten behoren onder meer ook de verschillende Radissons en Park Plaza.

Over Park Inn by Radisson

Park Inn by Radisson® is een kleurrijke en dynamische middenkader-hotelketen die staat voor een comfortabele en aangename hotelervaring. Vriendelijk, opgewekt, bruisend en ongecompliceerd. Park Inn by Radisson is ontworpen voor moderne reizigers. De keten brengt kleur in het leven door middel van flexibele en functionele ruimtes, personeelsleden en energie in meer dan 140 hotels over heel de wereld. Park Inn by Radisson behoort tot de Carlson Rezidor Hotel Group, waartoe ook Quorvus Collection, Radisson Blu®, Radisson®, Radisson RED, Park Plaza® en Country Inns & Suites By CarlsonSM behoren. Voor meer informatie en reservaties: www.parkinn.com.

Twitter: @ParkInn
Instagram: @ParkInnbyRadisson
Facebook: ParkInn

Upgrade Estate is een Belgische vastgoedontwikkelaar en één van de marktleiders in het Belgische studentensegment met haar merk Upkot. Het baat voor 275 miljoen euro studentenvastgoed uit. Met het Park Inn by Radisson Brussels Airport zet het de eerste stap in de ontwikkeling van hotels voor externe investeerders, zoals het al doet voor studentenhuisvesting.

www.upgrade-estate.be
Facebook: Upgrade Estate

www.parkinn.com