Vaste & tijdelijke locaties

May 22, 2019, 1:13
Genesis frontman Ray Wilson komt naar Oostende op 6 april 2017

Genesis frontman Ray Wilson komt naar Oostende op 6 april 2017

10 maart 2017

Voor Ray Wilson, de voormalige frontman van de legendarische Engelse progressive rockformatie Genesis, was het een persoonlijke droom om de grootste hits uit het Genesis-tijdperk naar een nieuw level te tillen. Die droom kreeg vorm in zijn muzikale show "Genesis Classic". Ondersteund door een ensemble met een breed akoestisch instrumentarium geeft Ray Wilson in Kursaal Oostende een nieuwe dimensie aan de grote successen van Genesis, zonder afbreuk te doen aan het authentieke karakter van de songs.

Dat is bovenal de verdienste van zijn hoogstaande vocale kwaliteiten en perfectionistische podiumpresentatie.

Genesis was een van de meest invloedrijke popgroepen in de jaren ’70 en ’80. Meer dan 150 miljoen platen verkochten de Engelse rockers en in 2010 kreeg de band een plek in de beroemde Rock ’n Roll Hall of Fame in Cleveland.

Ray Wilson volgde in 1997 Phill Collins op als leadzanger, maar twee jaar later hief Genesis zichzelf op omdat de ‘chemie’ weg was. Wilson stortte zich op een solocarrière, maar behield zijn liefde voor het Genesistijdperk. Waarvan acte met de ongeëvenaarde vertolking van hits als "Follow you, follow me", "No son of mine", "Land of confusion" en "Jesus he knows me". Hits van toen in nieuwe muzikale arrangementen. Een ‘unplugged’ sensatie die Wilson al jaren volle zalen en staande ovaties oplevert. Van heel veel gelukkige fans bij wie het bloed bij het horen van de parels van de progressive rock sneller gaat stromen.

Genesis is alive!

Video's

No Son Of Mine

Mama

Praktisch

Genesis Classic
Kursaal Oostende – 6 april 2017
Tickets tussen 30 en 45 euro via www.sherpa.be

Meer over Ray Wilson

Ray Wilson (Dumfries (Schotland), 8 september 1968) is een Schotse zanger die bekendheid verwierf als zanger van de grungeband Stiltskin, en de progressieve rockband Genesis.

Wilson is een neef van Ian Catskilkin, van de Indieband Art Brut. Hij startte in de vroege jaren negentig in een groep genaamd Guaranteed Pure, en bracht met die groep een album uit Swing Your Bag.

In 1997 was hij de opvolger van Phil Collins bij Genesis. Genesis stichters Mike Rutherford en Tony Banks kregen kennelijk een CD van het Stiltskin album "The Mind's Eye" in handen en waren onder de indruk van zijn vocale capaciteiten. De manager van Genesis, Tony Smith, nam contact op met hem en in juni 1997 werd hij voorgesteld als nieuwe leadzanger van de groep. Het album "Calling All Stations" verscheen niet veel later. Het album haalde goud in onder meer Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Wilson werkte vervolgens aan een soloproject onder de naam "Cut_", waarvan hij zelf aangaf dat het volgende Genesisalbum zo zou hebben geklonken als de band met hem zou zijn doorgegaan. Het album "Millionairhead" kwam in 1999 uit.

In 2002 werkte Ray Wilson samen met de Nederlandse DJ Armin van Buuren, waarvoor hij het nummer "Yet Another Day" inzong. Dat nummer heeft nog een aantal weken in de hitlijsten gestaan. Het nummer is de dance-versie "Another Day" van het album Change en feitelijk over de zelfmoord van een vriend van Ray gaat. In 2005 werkte de artiesten weer samen, toen zong Ray Wilson het nummer "Gypsy" in voor het album "Shivers" van Armin van Buuren. Dat nummer is nooit als single uitgekomen.

Inmiddels is Wilson opnieuw met Stiltskin aan het werk, het tweede album "She" kwam in 2006 uit.

www.kursaaloostende.be

Meer van Kursaal Oostende :