Event technologies

Oct 21, 2021, 13:00
ONETEC-EVENTATTITUDE voorziet 100 computers voor OCMW Molenbeek

ONETEC-EVENTATTITUDE voorziet 100 computers voor OCMW Molenbeek

12 mei 2020

"In 2020 zouden we verwachten dat elk gezin een computer in huis heeft, maar toch is dit niet het geval. Zeker niet bij mensen die afhankelijk zijn van het OCMW", zegt Pascal Duquesne, CEO van OneTec-Eventattitude.

Met de coronaviruscrisis, die ervoor zorgt dat beoordelingen en examens op afstand worden georganiseerd, wordt de digitale kloof voor de meest kwetsbare studenten steeds groter.

Het jonge team van OneTec is erg geraakt door deze studenten die in sociale moeilijkheden verkeren, maar tegelijkertijd zeer gemotiveerd zijn om een ​​waardevol diploma te behalen. Daarom ging men aan de slag om honderd gedowngradede machines, die anders op de tweedehandsmarkt zouden komen, volledig te reviseren.

De eerste lading computers - klaar voor gebruik - arriveerde vrijdag op het OCMW van Molenbeek waar de aanvragen binnenstromen.

We moeten loven de investering van de medewerkers, maar ook het geweldige werk van alle leden van de Study Unit van de OCMW.

OneTec, gespecialiseerd in de kortetermijnverhuur van computers, printers en AV-apparatuur, geeft regelmatig toestellen een tweede leven. Onlangs werden een honderdtal laptops voor een symbolisch bedrag verkocht aan een instituut voor hogere commerciële studies om examenruimtes uit te rusten.

Meer van OneTec Group :

OneTec Group