Event Agencies

Apr 27, 2024, 1:47
MeetMarcel zorgt voor een spectaculaire opening van de DPD HUB

MeetMarcel zorgt voor een spectaculaire opening van de DPD HUB

20 december 2022

Eind september heeft pakketbezorger DPD in Vilvoorde een gloednieuwe internationale HUB in gebruik genomen. In deze HUB, die een oppervlakte van 10.000 m2 heeft, kan DPD tot 20.000 pakketten per uur behandelen. Voor de feestelijke inhuldiging van het gebouw werd een beroep gedaan op de dream designers van MeetMarcel.

Het openingsevent begon met een prestentatie vanuit de DPD Skyroom. Vanuit deze locatie zijn heel wat belangrijke plaatsen en gebouwen van het complex goed zichtbaar. Daarom koos MeetMarcel voor een 360-gradenaanpak, waarbij alle ‘key horizon elements’ op de ramen waren aangeduid. In het midden van de skyroom stond een grote rode box, waarin vier videoschermen verwerkt zaten, zodat er vanuit het midden van de ruimte een 360-gradenpresentatie kon worden gegeven. Daarnaast was de rode box natuurlijk ook een knipoog naar de rode doos in het logo van DPD.

Just in time

Tijdens de presentatie werd duidelijk dat de knop om de HUB officieel te openen onderweg was met een koerier. Hiermee werd het belang van ‘just in time’ bij leveringen nog eens in de verf gezet. Er werd regelmatig live overgeschakeld naar camerabeelden van de koerier. Hiervoor werd gebruik gemaakt van verschillende drones die het traject richting de HUB volgden vanuit de lucht. Door die beelden kreeg je ook een duidelijk beeld van de omvang van de HUB, de opvallende centrale brug en de praktische aanpak van dit nieuwe distributiecentrum.

Spectaculaire verrassing

Uiteraard kwam het pakje net op tijd aan bij het podium om zo de HUB officieel te kunnen openen.

Daarna volgde nog een spectaculaire verrassing, want vanop het dak daalden enkele paracommando’s met pakjes naar beneden. Een illustratie van de slogan dat DPD echt alles in het werk stelt om tijdig te leveren.

Huzarstukje

Voor MeetMarcel lag de grootste uitdaging in het perfect timen van de aankomst van de koerier. “De koerier moest stipt aan het einde van de presentaties bij het distributiecentrum verschijnen”, zo vertelt Bartel Van Iseghem van MeetMarcel. “Om dit te verwezenlijken hebben we met heel wat randfactoren rekening moeten houden. Wanneer de koerier zou worden opgehouden in het verkeer, moest er bijvoorbeeld een andere route genomen worden. Maar dat betekende ineens ook dat de drone een andere traject moesten volgen, wat een huzarstukje was in een omgeving zo kort bij de luchthaven. We hebben op voorhand dus heel wat scenario’s moeten aftoetsen.”

Authenticiteit

“Uiteraard hadden we er voor kunnen kiezen om de videobeelden van de koerier die onderweg is op voorhand al in te blikken. Maar dan loop je het risico door de mand te vallen door bijvoorbeeld een verschil in weersomstandigheden. Bovendien kon men de laatste meters van het busje ook echt zien vanuit de skyroom. Er zat dus niets anders op dan het echt live in beeld te brengen. Dat is meteen ook het mooie aan onze business: we tonen iets wat echt is. En alles moet meteen juist zitten, want je krijgt geen herkansing.”

Lovende feedback

Ook bij DPD is men heel tevreden over de manier waarop MeetMarcel de opening heeft aangepakt. “Ik wil de volledige MeetMarcel crew, uit naam van DPD België, super bedanken voor de zeer professionele organisatie van ons event”, zo reageerde Erik De Nutte, Marketing & Pickup Manager bij DPD Belgium, achteraf. “We hebben veel lovende feedback ontvangen van klanten en ook van onze directie. Ik kijk dan ook terug op een meer dan geslaagd event.”

Meer van MeetMarcel :

MeetMarcel