Event Agencies

Apr 23, 2024, 22:46
Jonge wolven: “Ik kan met zekerheid zeggen dat dit mijn droomjob is”

Jonge wolven: “Ik kan met zekerheid zeggen dat dit mijn droomjob is”

22 december 2022

De evenementensector is in een snel tempo aan het verjongen. Jonge talenten krijgen volop hun kans binnen de agentschappen. In deze rubriek willen we hen aan het woord laten over hoe ze terugkijken op hun opleiding en hoe ze hun eerste werkervaringen hebben beleefd. In deze editie laten we Madelon Declerck aan het woord, een van de jonge talenten van New Balls Please.

NAAM: Madelon Declerck
LEEFTIJD: 28 jaar
WOONPLAATS: Wondelgem
AGENTSCHAP: New Balls Please
FUNCTIE: Event Creator

Hoe ziet jouw takenpakket eruit?

Madelon Declerck: “Ik ben event creator bij New Balls Please, waar ik B2B events organiseer voor onze klanten, van A tot Z, van briefing tot evaluatie. Een briefing vertalen naar een cool en passend concept, het budget doen kloppen en het totaalplaatje presenteren aan de klant is fase 1. Na de go van de klant begint de hele shazam. Budgetten verfijnen, alle leveranciers samenbrengen en zorgen dat de puzzel volgens het concept in elkaar valt. Locatiebezoeken, productiemeetings met leveranciers, enz… En uiteraard ook de volledige productie zelf, van de eerste vrachtwagen die aankomt tot de laatste die weer wegrijdt. Wat voor heel wat mensen één avond plezier is, vraagt een hele voorbereiding.”

Gevoel van trots

Waarom heb je voor de eventsector gekozen?

“Ik heb eigenlijk nooit getwijfeld over wat ik wou doen. Je komt voortdurend in aanraking met nieuwe plekken, nieuwe mensen… Ik hou van de thrill om de eindverantwoordelijkheid te dragen en de mensen een nieuwe ervaring te bezorgen. Niets is leuker dan je brainstorm notes erbij te nemen op je evenement en te zien hoe deze vertaald werden naar een volledige beleving. Wanneer je evenement gestart is en de grootste stressjes voorbij zijn, raad ik iedereen aan om gewoon eens twee minuutjes in een hoekje te gaan staan en te kijken naar wat je verwezenlijkt hebt. Dat gevoel van trots is het beste gevoel!”

Welke opleiding(en) heb je gevolgd?

“Ik heb communicatiemanagement gestudeerd aan de Arteveldehogeschool, om toch een net iets bredere opleiding te volgen dan enkel event- en projectmanagament. Het was een toffe en direct vrij praktische opleiding, met veel groepsopdrachten en 2 stages. De opleiding zorgt er ook voor dat je in aanraking komt met mensen uit het vak. Zo ben ik ook meteen in contact gekomen met Matthias Lievens, toen mijn casebegeleider, en nu nog steeds mijn eerste werkgever.” 

Wat vond je goed aan je opleiding? En wat zou er – met de ervaring die je intussen hebt – beter kunnen?

“De opleiding leerde me om in team te werken, deadlines te halen en kennis te maken met de praktijk aan de hand van stages. Allemaal dingen die me nu echt van pas komen.”

“Wanneer je evenement gestart is en de grootste stressjes voorbij zijn, raad ik iedereen aan om gewoon eens twee minuutjes in een hoekje te gaan staan en te kijken naar wat je verwezenlijkt hebt. Dat gevoel van trots is het beste gevoel!”

Continu uitgedaagd

Van wie heb je tot nu toe het meest geleerd op professioneel vlak?

“Ik ben beginnen werken bij Clouds - nu New Balls Please - als jobstudent bij Matthias en ik ben daar blijven plakken. Heel veel van wat ik nu doe heb ik van hem geleerd. Ik heb altijd veel kansen gekregen – bijvoorbeeld om vrij snel in mijn carrière grote projecten te organiseren – en ik ben altijd van nabij betrokken geweest bij alle aspecten van het bedrijf. Daar ben ik heel dankbaar voor, want anders stond ik zeker niet waar ik nu sta.”

Waarop ben je tot nu toe het meest trots?

“Op waar ik nu sta. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik mijn droomjob uitvoer. En ik denk dat de manier waarop ik het doe ook wel best iets is om trots op te zijn.”

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?

“Ik wil graag verder doorgroeien tot een ervaren senior event manager bij New Balls Please en nog veel bijleren, want dat kan je nooit genoeg. Het is ook een sector die niet stilstaat, waardoor je zelf ook continu uitgedaagd wordt om alert te blijven voor alle nieuwigheden. Ik wil er mee voor zorgen dat New Balls Please bij de grootste spelers van België blijft.”

Meer van New Balls Please :