Event Agencies

Jan 27, 2023, 11:32
Whisk creëert festivalervaring voor het Samsung-personeel

Whisk creëert festivalervaring voor het Samsung-personeel

10 januari 2023

Voor het eerst sinds de coronaperiode bracht elektronicafabrikant Samsung zijn personeelsleden uit België en Nederland opnieuw samen voor een Staff Party. De knaldrang bij het personeel was groot, en dus lagen de verwachtingen voor dit event bijzonder hoog. Evenementenagentschap Whisk ging de uitdaging aan een zorgde voor een avond om niet snel te vergeten.

De voorbije twee jaren heeft Samsung geen fysieke Staff Party voor zijn Belgisch en Nederlands personeel  kunnen organiseren. De drang was dan ook groot om die verloren tijd in te halen met een knalfeest. Het Belgische agentschap Whisk kreeg de opdracht om er een onvergetelijke avond – en nacht – van te maken.

Colorful Chique

Whisk en Samsung kozen als eventlocatie voor de nieuwste en meest unieke venue in Amsterdam. AMAZE is een audiovisuele speeltuin die de bezoekers helemaal onderdompelde in het thema Colorful Chique. Dit concept werd al lang vóór het event op subtiele wijze geïntroduceerd, bijvoorbeeld met speciale pakketten die op kantoor werden geleverd, en in de communicatie rondom het event.  Zo werd ervoor gezorgd dat iedereen al ‘mee’ was met het thema. Op het event zelf  werd dat helemaal doorgetrokken in de decoratie, de catering, de dresscode… tot en met de inkleding van de toiletten.

De LED-installatie van AMAZE Amsterdam werd optimaal benut met op maat gemaakte visuals. Verder werden de verschillende ruimtes van de venue voorzien van leuke randanimatie in de stijl van Colorful Chique. Zo waren er onder andere een Photobooth en een  make-up Corner. Zangtalenten konden zich dan weer uitleven in de Karaoke Bar. En in de toiletten was er een originele Message Wall geïnstalleerd.

300 hotelgasten

De 450 aanwezigen – afkomstig uit zowel België als Nederland – kregen een echte festivalervaring voorgeschoteld. De line-up telde dan ook een mooie reeks nationaal en internationaal befaamde artiesten als Dj Filston, Regi, 2Unlimited & Kris Kross Amsterdam. Het zal dan ook niemand verbazen dat het een stevig feestje werd, dat tot in de vroege uurtjes duurde.

Op praktisch vlak had het team van Whisk aan alles gedacht. Zo werden er shuttles en Uber-chauffeurs ingezet om iedereen veilig van en naar de eventlocatie te brengen. Verder stond het agentschap ook in voor de opvolging van de meer dan 300 hotelreservaties voor de gasten, die zonder zorgen konden genieten van de experience.

Moeilijk te toppen

Bij Whisk wordt tevreden teruggeblikt op deze opdracht. “We hebben trachten te zorgen voor een totaalervaring voor de bezoekers”, zo vertelt  Evita Janssens van Whisk. “Ze kregen echt het gevoel dat ze op een festival waren. Alles klopte, van inkleding naar dresscode van zowel de aanwezige bezoekers als de hostesses, de visuals, het grafisch werk, de line-up en de locatie.”

 

Eva Maes van Samsung heeft niets dan lof voor de samenwerking met het agentschap. “Het Whisk-team heeft ervoor gezorgd dat we absoluut niet weten hoe we ons event volgend jaar nog kunnen toppen. Het was lang geleden dat we samen mochten komen, en Whisk heeft ervoor gezorgd ervoor dat het er ‘boenk’ op was. Zij brachten het beste uit België en Nederland samen op vlak van leveranciers, zorgden voor een naadloze communicatie en zijn tot op het laatste moment blijven schakelen om een ingewikkeld event heel makkelijk te laten lijken voor onze collega's. Ze hebben het Samsung-DNA goed begrepen en omgezet in net dat wat we nodig hadden om er terug met volle energie in te vliegen.”

Meer van Whisk :