Event Agencies

Apr 25, 2024, 14:08
CityCubes en Whisk slaan de handen in mekaar voor de lancering van Ads & Data
© Beeldvorm.be

CityCubes en Whisk slaan de handen in mekaar voor de lancering van Ads & Data

09 november 2021

Ads & Data is een nieuw overkoepelend orgaan dat de reclameregies van grote spelers zoals Mediahuis, Telenet/SBS, Pebble Media en Proximus Skynet samenbrengt. De lanceringsevent van deze nieuwe regie, de Ads & Data Launch Party, was een co-productie van de agentschappen CityCubes en Whisk.

Aan de hand van een launch event wilde Ads & Data zichzelf in de markt zetten bij een breed publiek van adverteerders, media agencies en reclamebureaus. CityCubes, dat de pitch van Ads & Data had ontvangen, besloot de krachten te bundelen met Whisk, om zo de klant nog beter te kunnen servicen. Het bleek de perfecte alliantie: na het gezamenlijk uitschrijven van het concept, focuste CityCubes zich op het bewaken van het creatieve en conceptuele luik. Whisk stond in voor het productioneel uitrollen van dat creatieve plan. Op amper één maand tijd werd een onvergetelijke launch party op touw gezet.

Ads & Data Square

In de stijl van Times Square in New York werd er in Tour & Taxis een Ads & Data Square gecreëerd, met grote logo’s en merkreclames. Deze eigen variant van Times Square, die zowel bestond uit vaste billboards als dynamische content, was uiteraard opgebouwd met de merken uit het uitgebreid portfolio van Ads & Data. In dit kleurrijk en dynamisch kader – mee aangekleed door partner Dresscoat - werden zo’n 450 gasten ontvangen, met daarbij zowel de belangrijkste adverteerders als de personeelsleden van Ads & Data.

De aanwezigen konden ook deelnemen aan verschillende activaties, die telkens een link hadden met Ads & Data of één specifiek merk. Het feit dat Ads & Data voor de advertenties van hun klanten niet uitpakt met een mediakanon, maar wel kiest voor een gerichte aanpak met een leger van commerciële scherpschutters, werd vertaald naar een paintballactivatie. De gasten konden zich daarbij uitleven op een blanco canvas, dat tegen het einde van het event was veranderd in een origineel kunstwerk, dat binnenkort de kantoren van Ads & Data zal sieren.

Merkactivaties

Bij Het Nieuwsblad kon er – geheel in overeenstemming met de baseline ‘de koers is van ons’ – tegen elkaar gefietst worden, Voor Snapchat werd er een eigen Ads & Data filter ontwikkeld die live getest kon worden. En De Standaard podcast, Temptation Island en het magazine Billie waren aanwezig met een eigen ‘selfiewall’. In de printshop ten slotte, konden gasten hun eigen gepersonaliseerd t-shirt bemachtigen – uiteraard opnieuw met integratie van de verschillende merken.

De Ads & Data Launch Party was een evenement dat gebruik maakte van het Covid Safe Ticket. Wie niet over een CST beschikte, kon zich ter plaatse ook nog laten testen. Deze combinatie is dan ook zeer vlot verlopen. Voor de technische ondersteuning konden CityCubes en Whisk rekenen op Sense AV en Medialife. De catering werd verzorgd door Very Food Catering, dat uitpakte met een streetfood-concept. En DJ Ilse Liebens zorgde ervoor dat het feestje nog een tijdje doorging…

Foto’s:  © Beeldvorm.be

Meer van City Cubes Whisk :