Benelux Event Awards

Jun 22, 2021, 21:39
Na brons en zilver, nu ook goud voor CityCubes

Na brons en zilver, nu ook goud voor CityCubes

01 april 2019

Brons in 2016 en 2017, zilver in 2018 en goud in 2019. Dat is het spectaculaire parcours dat CityCubes de voorbije jaren heeft afgelegd tijdens de BEA Awards. Net als in 2018, scoorde het team van Dieter Veulemans dit jaar opnieuw met een project in opdracht van supermarktketen Lidl. In Gent werd een pop-uprestaurant geopend waar de blokkende studenten van een lekkere maaltijd konden genieten. Een initiatief dat heel erg in de smaak viel bij de studenten, maar dus ook bij de BEA-jury!

Lidl Straffe Kost

CityCubes kreeg van Lidl de opdracht om een ontmoetingsplaats te creëren waar studenten zouden kunnen kennismaken met de supermarktketen en zijn producten. “Creëer iets unieks, iets wat nog niet bestaat, in het hart van een studentenstad”…

CityCubes ging de uitdaging aan en creëerde "Straffe Kost", een spraakmakend studentenrestaurant in hartje Gent waar studerende studenten terecht konden voor « heerlijke maaltijden die de hersenen helpen bij het studeren ».  Alle gerechten werden uiteraard gemaakt met verse ingrediënten van Lidl. En omdat studenten dag en nacht moeten kunnen studeren, was het restaurant 24 op 7 open, vijf weken op rij van 23 mei tot 23 juni.

Het succes was gigantisch en de impact voor Lidl was enorm succesvol. Meer dan 12.700 unieke bezoekers bezochten het restaurant en genoten van de keuken van Lidl. De doelstelling was simpel: bereik meer jongeren en overtuig hen van de waarden van Lidl. De logistieke, juridische en technische uitdagingen achter Straffe Kost waren zo intens dat dit pop-up restaurant de zwaarste productie was dewelke CityCubes ooit uitgevoerd heeft. Het agentschap heeft Lidl dan ook ondersteund in het ganse proces: van concept, inrichting, personeel, menu's, vergunningen, restaurant, kassa-systemen, online ordering, influencer-marketing tot de communicatie en stock sale achteraf... De hele rit!

Meer van BEA Awards City Cubes :